X

VIDEO – Ambasadorul UE la Chișinău transmite un mesaj de felicitare de Ziua Independenței

Ambasadorul UE la Chișinău transmite un mesaj de felicitare de Ziua Independenței

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a publicat un mesaj de felicitare cu prilejul împlinirii a 33 de ani de Independență a Republicii Moldova. Oficialul a menționat că, anul acesta, independența țării noastre capătă un nou sens, unul plin de speranță, întrucât, odată cu începerea negocierilor de aderare la UE, 2024 este „primul an în care moldovenii se pot gândi diferit la Ziua Independenței”, transmite Radio Chișinău.

Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

De-a lungul acestor trei decenii, ați avut dubii, ați avut de făcut alegeri, dar ați realizat și progrese importante. Acești 33 de ani au arătat că aveți un spirit de neclintit”, a spus Jānis Mažeiks în mesajul său de felicitare.

Ambasadorul UE la Chișinău transmite un mesaj de felicitare de Ziua Independenței

Ambasadorul UE la Chișinău a venit și cu un îndemn către cetățenii Republicii Moldova – acela de a reflecta asupra unei întrebări cruciale: cum va influența aderarea la Uniunea Europeană asupra independenței țării noastre? Potrivit lui, apartenența la familia europeană nu diminuează independența, ci o consolidează, transformând fiecare stat membru într-o voce puternică și respectată.

„Este primul an în care moldovenii se pot gândi diferit la Ziua Independenței. Acum, odată cu începerea negocierilor de aderare, sunteți pe cale de a deveni un stat membru al UE. Și puteți să vă întrebați dacă, odată cu aderarea, Republica Moldova își va întări independența sau va pierde din ea, în calitate de stat membru al UE. Este o întrebare pe care și-au pus-o cetățenii din toate țările membre și candidate. Iar răspunsul, după cum am văzut, este că independența lor s-a fortificat. Ele au devenit parte a unei familii mari și puternice. În această familie, vocile celor mai mici contează la fel de mult ca vocile celor mai mari”, a subliniat Jānis Mažeiks.

Tags: chisinauJanis MazeiksUEZiua Independenței Republicii Moldova
Știrile zilei