X

VIDEO – Au crezut că se îmbogăţesc din droguri, dar acum îi paşte ani grei de închisoare

Au crezut că se îmbogăţesc din droguri, dar acum îi paşte ani grei de închisoare

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Strășeni, sub conducerea procuraturii municipiului Strășeni, au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializată în comercializarea drogurilor sintetice pe teritoriul capitalei și a municipiului Bălți.

Acțiunile de documentare au început acum o lună.

Citeşte şi: Reacţii internaţionale la retragerea lui Biden

În rezultatul acestora, polițiștii au identificat și stabilit un suspect în vârstă de 24 de ani, domiciliat în capitală, care avea rol de distribuitor a drogurilor în ascunzișuri și de comerciant în mediul online.

Au crezut că se îmbogăţesc din droguri, dar acum îi paşte ani grei de închisoare

Grație măsurilor speciale de investigație, oamenii legii au reținut în flagrant suspectul și complicele acestuia, un tânăr de 23 de ani.

Asupra acestora au fost depistate telefoane mobile și carduri bancare, probe concludente cu privire la implicarea acestora în infracțiune.

Totodată, polițiștii au identificat mai multe ascunzișuri cu droguri și au stabilit că acestea erau livrate sub forma coletelor, prin intermediul curselor regulate de pasageri de pe ruta Chișinău-Bălți.

Au crezut că se îmbogăţesc din droguri, dar acum îi paşte ani grei de închisoare

Urmare a verificărilor efectuate la gara auto din municipiul Bălți, oamenii legii au reținut un tânăr de 19 ani, originar din Soroca, în timpul transmiterii drogurilor sintetice – 200 de grame de substanțe narcotice de tip PVP.

La domiciliul  temporar a tânărului, au fost depistate și ridicate 70 de pachețele de droguri sintetice de tip PVP.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală, iar pe numele celor 3 învinuiți au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile.

Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

 

Tags: BalţidroguriInspectoratul Național de Investigații (INI)Străşeni
Social