VIDEO – Bebelușul care îi depășește pe Mozart și Liszt! Încă în scutece, dar cântă la pian ca un virtuoz

Publicat:

VIDEO – Bebelușul care îi depășește pe Mozart și Liszt! Încă în scutece, dar cântă la pian ca un virtuoz

Deși e doar un bebeluș ce poartă încă scutece, Gavril pare să înțeleagă intuitiv muzica, iar partea cea mai remarcabilă este că o face cu atâta bucurie.

 

 


Mozart a uimit oamenii compunând la vârsta de 5 ani, Franz Liszt cânta la pian pentru aristocrație la 9 ani, iar Yo-Yo Ma a cântat la violoncel pentru președintele John F. Kennedy la doar 7 ani. Geniile muzicale fascinează de secole prin abilitatea lor de a stăpâni muzica la vârste fragede. Majoritatea ne întrebăm cum și la ce vârstă au fost descoperite aceste abilități. Este vorba de genetică, talent înnăscut sau o combinație a ambelor? Pot fi create aceste minți geniale intenționat sau este ceva imprevizibil?

Fiecare copil-minune are o poveste unică. O familie ne oferă imagini cu bebelușul lor care ne ajută să înțelegem cum arată simțul muzical înnăscut la un copil încă în scutece. Mulți copii de un an și jumătate se joacă la pian, însă piesa lui Gavril Sherbenko depășește simplul experiment. Degetele lui mici creează acorduri reale și coordonează notele între ambele mâini.

La început, poate părea că bebelușul cântă note aleatorii, dar devine clar că are un scop în jocul său.

Dragostea pentru muzică, o trăsătură de familie

Chiar și în familiile foarte muzicale, acest tip de talent la o vârstă atât de fragedă este uimitor. Cea mai bună parte a videoclipurilor cu Gavril este bucuria și dragostea care se văd în familia sa.

Urmărind mai multe videoclipuri cu Gavril la pian, experții au observat că muzicalitatea sa nu a apărut din senin. Ca și alți genii muzicali, el trăiește într-o casă plină de muzică. În unele videoclipuri, stă în poala surorii sale, privindu-i atent degetele în timp ce cântă. În altele, stă în poala mamei sau a tatălui său, experimentând sunetele pianului. Uneori, cântă complet singur, demonstrând o înțelegere uluitoare a relațiilor dintre note și a modului de a forma acorduri, atât prin observare, cât și prin practică, potrivit revistei Avantaje.

Familia îl învață să înțeleagă ce face la pian, dar se pare că lui Gavril îi place pur și simplu sunetul pianului. O familie iubitoare de sport ar juca fotbal cu un copil mic; această familie face muzică împreună. Un mediu familial cald și sensibilitatea înnăscută sunt elementele care scot la suprafață abilitățile speciale ale unui copil. Combinând acestea cu plăcerea autentică, este cea mai bună cale de a cultiva un talent și de a aduce bucurie.

Gavril cântă solfegiul pe care îl cântă sora lui, demonstrând nu doar că știe notele potrivite, dar și că are dexteritatea și controlul motor fin pentru a cânta corect. Presupunând că Gavril va continua să găsească plăcere în a cânta la pian, va fi fascinant să vedem cum își dezvoltă talentul. După cum a spus un comentator, „Pregătește-ți smokingul!”

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Licitațiile de la Aeroport ar putea ajunge din nou în atenţia Consiliului Concurenței

Licitațiile de la Aeroport ar putea ajunge din nou în atenţia Consiliului Concurenței Criteriile de eligibilitate stabilite pentru companiile care urmau să aplice la licitațiile...

VIDEO – O furtună cu putere de uragan a măturat o pădure din România

O furtună cu putere de uragan a măturat o pădure din România Ploile torențiale și vijeliile au lovit puternic în această noapte mai multe zone...

Popșoi vorbeşte despre vizele cu CSI

Popșoi vorbeşte despre vizele cu CSI Acordurile bilaterale privind regimul fără vize dintre Republica Moldova și țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) continuă să...

Energocom vinde gazul mai scump

Energocom vinde gazul mai scump În luna iulie, SA „Moldovagaz” va achiziționa gaze naturale de la SA „Energocom” la un preț de 366,34 euro pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.