X

VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA

Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA

Preşedintele american Joe Biden l-a decorat marţi seară pe secretarul general al NATO la sfârşit de mandat, Jens Stoltenberg, cu cea mai înaltă distincţie a SUA, la ceremonia de marcare a 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Citeşte şi: Carla Bruni a fost pusă sub acuzare şi plasată sub control judiciar – Stiripesurse.md

Joe Biden a susţinut un discurs plin de forţă la ceremonia de la Andrew Mellon Auditorium, la care au participat liderii celor 32 de ţări aliate, în care a apărat realizările de politică externă ale preşedinţiei sale şi a spus că “Ucraina poate şi îl va opri pe Putin”.

Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA

“Vladimir (Putin) vrea, nici mai mult nici mai puţin decât subjugarea totală a Ucrainei… şi să şteargă Ucraina de pe hartă”, a spus Biden la ceremonie. “Ucraina poate şi îl va opri pe Putin”, a dat el asigurări, “în special cu sprijinul nostru colectiv”.

Foto: (c) SHAWN THEW/EPA


El a anunţat că SUA, Germania, România şi Olanda au furnizat sisteme Patriot suplimentare pentru apărarea Ucrainei, fapt confirmat ulterior de Casa Albă printr-o declaraţie comună a liderilor din cele patru ţări, plus Italia, care a donat un alt sistem, şi Ucraina.

Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA

Joe Biden i-a strâns mâna lui Jens Stoltenberg şi i-a mulţumit pentru modul modul în care şi-a exercitat atribuţiile în ultimii zece ani şi pentru faptul “că şi-a pus planurile în aşteptare după declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei”. După aceea i-a decernat lui Stoltenberg medalia prezidenţială pentru libertate.

Tags: Andrew Mellon AuditoriumJens StoltenbergJoe BidenNATOSUA
Externe