X

VIDEO – Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie

VIDEO – Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie

Reprezentantul Croaţiei la ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision a declarat, joi, că nu poate accepta recompensa în valoare de 50.000 de euro din partea guvernului ţării sale, cerând ca banii să fie donaţi unor clinici de hematologie şi oncologie pentru copii, transmite agenţia croată de presă HINA.

“Mulţumesc guvernului croat pentru recompensa de 50.000 de euro, dar nu o pot accepta (…) pentru că sunt multe alte persoane şi organizaţii care au nevoie de aceşti bani mai mult decât mine”, a scris pe Instagram Marko Purišić, cunoscut după numele său de scenă Baby Lasagna, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

El i-a cerut premierului croat Andrej Plenkovic să doneze 25.000 de euro Institutului de oncologie şi hematologie pediatrică Mladen Ćepulić, iar restul de 25.000 de euro Departamentului de hematologie, oncologie şi transplant de celule stem hematopoietice de la spitalul KBC Zagreb.


Baby Lasagna s-a clasat pe locul secund la Eurovision 2024 cu piesa “Rim Tim Tagi Dim”, cel mai bun rezultat înregistrat de Croaţia în istoria participării sale la acest concurs muzical.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Guvernul interimar a decis, în şedinţa de joi, să îl recompenseze pe Marko Purišić pentru performanţa sa la concursul muzical Eurovision din acest an şi pentru contribuţia cântăreţului la promovarea Croaţiei în străinătate.

Elveţianul Nemo a câştigat ediţia din 2024 a Eurovision cu piesa “The Code“.

Tags: Baby LasagnaEurovisiononcologie
Diverse