X

VIDEO// Ce a făcut Moldova cu miliardele europenilor. Președinta Sandu oferă detalii

VIDEO// Ce a făcut Moldova cu miliardele europenilor. Președinta Sandu oferă detalii

În ultimii trei ani, ajutorul extern valorificat în Moldova a fost de patru ori mai mare decât în perioada anilor 2016-2018, a precizat șefa statului, Maia Sandu, într-un nou mesaj video pentru cetățeni.

Citește și: Liste celor peste 600 de proiecte selectate în cadrul Proiectului Satul European a fost aprobată

Potrivit președintei, cea mai mare parte a fondurilor externe – peste 35 de miliarde de lei s-au  cheltuit pentru plata salariilor pensiilor, construcției drumurilor, grădinițelor, școlilor și achitarea compensațiilor la energie. Alte 17 miliarde de lei au fost alocate pentru implementarea proiectelor investiționale – aprovizionarea cu apa, modernizarea a zece spitale și susținerea agenților economici.

Potrivit președinte, asistența financiară fără precedent este oferită în contextul apropierii țării noastre de Uniunea Europeană.

„Mereu am fost mândră de Moldova. Voiam ca despre Moldova să nu se mai vorbească ca despre un loc unde se spală bani, o zona a oligarhilor, o țară fără șanse… În 2020 am promis că voi scoate Moldova din izolare internațională, că voi duce o politică externă în folosul cetățenilor și voi apropia țara de Uniunea Europeană. După 4 ani, am devenit nu doar stat candidat pentru aderare, ci am reușit să deschidem negocierile. Știu, că odată obținut, acest lucru pare firesc și este firesc. Moldova trebuia să fie membru al UE demult, dar oricât de firesc ne-ar părea acum, acest lucru părea imposibil cu patru ani în urmă”, a menționat Maia Sandu în cel mai recent mesaj video.

Tags: fonduri europeneMaia Sandumesaj Maia Sandu
Știrile zilei