X

VIDEO – Ce s-a spus pe scenă în secundele de după ce Trump a fost împuşcat: ‘Domnule, trebuie să ne mutăm la…’

VIDEO – Ce s-a spus pe scenă în secundele de după ce Trump a fost împuşcat: ‘Domnule, trebuie să ne mutăm la…’

La câteva momente după ce a fost împuşcat la un miting în Butler, Pennsylvania, sâmbătă după-amiază, Donald Trump a fost văzut cu sânge pe ureche şi pe obraz în timp ce era scos de pe scenă de agenţii Secret Service. Martorii oculari au descris o scenă “sângeroasă” şi haotică imediat după primele tiruri. O înregistrare audio dezvăluie modul în care s-a desfăşurat scena şi ce a vorbit Trump cu agenţii care se străduiau să-l pună în siguranţă.

Trump vorbea când s-au auzit mai multe focuri de armă, nişte pocnituri scurte. Îşi prinde urechea şi se fereşte în timp ce agenţii Secret Service îl înconjoară, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Jos, jos, jos”, spune unul dintre ei.

Se aude o altă împuşcătură şi o femeie ţipă.

Apoi se aud mai multe voci ale agenţilor Secret Service – unul spune “Sus!”, altul “Scările sunt gata, scările sunt gata”.

Trump poate fi auzit spunând ceva, de asemenea, dar nu se aude ce.

Mai mulţi agenţi urcă pe scenă, unii având puşti de asalt. Susţinătorii lui Trump din fundal par şocaţi, în timp ce unii filmează scena cu telefoanele.

După ce au auzit că trăgătorul a fost doborât, Trump şi agenţii se ridică în picioare şi au următorul dialog:

Trump: “Lăsaţi-mă să mă încalţ, lăsaţi-mă să mă încalţ”.

Agent: “Vă ţin, domnule, vă ţin, domnule.”

Trump: “Lăsaţi-mă să mă încalţ”.

Un alt agent, bărbat: “Aşteptaţi, vă sângerează capul”.

Agent de sex masculin: “Domnule, trebuie să ne mutăm la…”

Trump: “Lasă-mă să mă încalţ”

Un agent femeie spune “bine” înainte de a spune ceva despre pantofi.

Trump: “Stai, stai, stai”.

Apoi ridică în aer pumnul spre mulţime şi rosteşte cuvântul “luptă” de trei ori – o mişcare întâmpinată cu urale de mulţime.

Trump şi echipa Secret Service se îndepărtează de podium şi se îndreaptă spre maşini, în timp ce mulţimea scandează “USA. USA. USA”.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost rănit sâmbătă seara în timpul mitingului său din Butler, Pennsylvania, în ceea ce FBI-ul spune că a fost o tentativă de asasinat. Atacatorul şi cel puţin un membru al publicului au murit, a declarat Secret Service, iar alţi doi participanţi sunt grav răniţi.

Trump a declarat pe social media că a fost împuşcat şi lovit de un glonţ în “partea superioară a urechii drepte”. Secret Service a anunţat că fostul preşedinte este în siguranţă după ce a fost coborât de urgenţă de pe scenă având sânge pe faţă.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Autorităţile spun că acesta a tras mai multe focuri de armă de pe acoperişul unei clădiri aflate în imediata apropiere a perimetrului de desfăşurare a mitingului. El a fost ucis de agenţii Secret Service.

Preşedintele Joe Biden a vorbit cu rivalul său Donald Trump după atac. Biden a denunţat violenţele şi a spus că este “recunoscător” că Trump este în siguranţă. Biden, care intenţiona să-şi petreacă weekendul în statul său Delaware, s-a întors la Casa Albă mai devreme decât era planificat pentru a putea continua să primească informaţii de la forţele de ordine.

Tags: armăButlerPennsylvaniaTrump
Externe