X

VIDEO/ Cel puţin 31.000 de soldați ucraineni au fost ucişi în războiul cu Rusia, a anunțat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

VIDEO/ Cel puţin 31.000 de soldați ucraineni au fost ucişi în războiul cu Rusia, a anunțat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Cel puţin 31.000 de militari ucraineni au fost ucişi în războiul cu Rusia, a anunțat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Aceasta este prima oară când şeful statului ucrainean prezintă un bilanţ oficial al pierderilor militare ale Ucrainei după doi ani de război.

„Treizeci şi unul de mii de militari ucraineni au murit în acest război. Nu 300.000 şi nici 150.000, cum spun Putin şi cercul său de mincinoşi”, a declarat Volodimir Zelenski la o conferinţă de presă.

Citește și: Ucraina: Japonia aprobă noi sancțiuni împotriva Federației Rusie

”Dar fiecare dintre aceste pierderi este o mare pierdere pentru noi”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski a menționat că nu va face public numărul soldaților răniți și nici al celor dispăruți.

„Nu voi spune câți au fost răniți, deoarece Rusia va ști câți oameni au părăsit câmpul de luptă. Nu voi spune despre asta”, a adăugat președintele ucrainean.

În ceea ce privește numărul persoanelor dispărute, Zelenski a menționat că acesta nu va fi anunțat, deoarece poate fi părtinitor. Potrivit președintelui, uneori este posibil să se întoarcă din captivitate persoane care au fost considerate dispărute.

Tags: 31.000 de militari ucrainenimilitari ucraineniVolodimir Zelenski
Război in Ucraina