X

VIDEO// Contrabanda cu mașini de lux: încă un suspect arestat

VIDEO// Contrabanda cu mașini de lux: încă un suspect arestat

Oamenii legii anunță despre reținerea încă a unui membru al grupului infracțional specializat în contrabandă cu mașini de lux în valoare de 4 000 000 de  lei aduse din Franța, Italia și Olanda.

Citește și: Primarul și consilierii „Renașterea” din Ochiul Alb se leapădă de Șor

Bănuitul este din Chișinău și are vârsta de 44 de ani. Acesta a fost reținut ce mascații au descins cu percheziții asupra bunurilor sale din Chișinău și Orhei. Oamenii legii au ridicat un Mercedes Vito care ar fi fost adus în Moldova prin contrabandă. Acest lucru a fost confirmat de expertiza tehnică care a indicat că numărul a fost modificat neoficial și, deci, ilegal, fără să corespundă metodei de ștanțare a uzinei producătoare.

De asemenea, de la acesta au fost ridicate și sume de bani, prezumtiv obținute în urma faptelor de contrabandă – peste 14 500 de euro. Suplimentar, urmează ca oamenii legii să cerceteze și alte probe ridicate de la acesta: acte pentru mijloace de transport, telefoane mobile, dispozitive de sustragere a vehiculelor și echipamente de bruiere a sistemelor GPS.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău-sediul Ciocana a dispus arestarea lui preventivă pentru 20 de zile.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința celorlalți trei bărbați care au intrat în vizorul oamenilor legii în iulie 2024.

Reamintim, acțiunile fac parte dintr-o operațiune mai amplă de destructurare a unei rețele transfrontaliere specializate în contrabanda cu vehicule de lux, furate din Franța, Italia și Olanda.

Tags: contrabandă cu mașini de luxmasini de luxPCCOCSProcuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS)
Știrile zilei