VIDEO – Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris

Publicat:

VIDEO – Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris

Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la categoria 66 kg, vineri, pe un stadion Roland-Garros plin, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Yang Liu, campioana mondială în exerciţiu, notează Mediafax.

Sportiva vârstă de 25 de ani, care s-a impus la puncte prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători, aduce Algeriei al doilea său titlu la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul obţinut de Kaylia Nemour la gimnastică, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

La trei ani de la apariţia sa la Jocurile de la Tokyo, unde participarea sa nu iscase nicio controversă, ea s-a aflat în centrul unei discuţii de gen, pe fondul unui litigiu între CIO şi Federaţia Internaţională de Box.

La intrarea pe celebrul teren Philippe-Chatrier, folosit pentru meciurile de tenis, Khelif a fost aclamată, în timp ce adversara sa Yang Liu a fost huiduită de o parte a publicului.

Strigătele de “Imane, Imane” au punctat cele trei runde ale meciului, pe parcursul cărora algerianca s-a arătat mai relaxată şi mai tăioasă.

Când a fost anunţat verdictul judecătorilor, pugilista a sărit în sus de bucurie, înainte de a-şi saluta adversara şi de a fi purtată în braţe de antrenorul său.

În timpul Jocurilor Olimpice, tânăra femeie a fost ţinta unei campanii de dezinformare şi a fost atacată în legătură cu genul ei, dar a devenit şi o eroină pentru susţinătorii ţării sale.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, ea a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă de irlandeza Kellie Harlington, viitoarea campioană olimpică.

Pentru antrenorul ei, Mohamed Chaoua, “toate aceste controverse îi dau puterea de a merge mai departe”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou pachet de ajutoare americane în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina

Un nou pachet de ajutoare americane în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina Departamentul american al Apărării a anunţat acordarea de asistenţă...

Ministerul Sănătății a anunțat că în ultimii ani au fot reparate capital peste 80 de secții spitalicești

Ministerul Sănătății a anunțat că în ultimii ani au fot reparate capital peste 80 de secții spitalicești Din contul bugetului de stat, în ultimii ani...

Copiii cu prenume exclusive în Republica Moldova

Copiii cu prenume exclusive în Republica Moldova Abigaelle, Aili, Aleynanur, Annelise sau Addison, Alexandre Albert Gab, Alexys Profiry, Asil – sunt doar câteva din prenumele...

Vânătoarea continuă – Israelul afirmă că a ucis un oficial Hamas în Sidon

Vânătoarea continuă - Israelul afirmă că a ucis un oficial Hamas în Sidon Armata israeliană a efectuat un atac aerian în regiunea Sidon din Liban...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.