X

VIDEO – Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris

VIDEO – Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris

Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la categoria 66 kg, vineri, pe un stadion Roland-Garros plin, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Yang Liu, campioana mondială în exerciţiu, notează Mediafax.

Sportiva vârstă de 25 de ani, care s-a impus la puncte prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători, aduce Algeriei al doilea său titlu la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul obţinut de Kaylia Nemour la gimnastică, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

La trei ani de la apariţia sa la Jocurile de la Tokyo, unde participarea sa nu iscase nicio controversă, ea s-a aflat în centrul unei discuţii de gen, pe fondul unui litigiu între CIO şi Federaţia Internaţională de Box.

La intrarea pe celebrul teren Philippe-Chatrier, folosit pentru meciurile de tenis, Khelif a fost aclamată, în timp ce adversara sa Yang Liu a fost huiduită de o parte a publicului.

Strigătele de “Imane, Imane” au punctat cele trei runde ale meciului, pe parcursul cărora algerianca s-a arătat mai relaxată şi mai tăioasă.

Când a fost anunţat verdictul judecătorilor, pugilista a sărit în sus de bucurie, înainte de a-şi saluta adversara şi de a fi purtată în braţe de antrenorul său.

În timpul Jocurilor Olimpice, tânăra femeie a fost ţinta unei campanii de dezinformare şi a fost atacată în legătură cu genul ei, dar a devenit şi o eroină pentru susţinătorii ţării sale.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, ea a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă de irlandeza Kellie Harlington, viitoarea campioană olimpică.

Pentru antrenorul ei, Mohamed Chaoua, “toate aceste controverse îi dau puterea de a merge mai departe”.

Tags: campioanăcampioana mondialăImane KhelifRoland Garros
Diverse