VIDEO – Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Publicat:

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia, imigraţia, războiul din Ucraina, Donald Trump lansând cu aplomb afirmaţii false, în timp ce Joe Biden a fost ofensiv în fond, dar confuz în exprimare, transmite France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

“Inflaţia ne ucide ţara”, a afirmat de la început fostul preşedinte republican în vârstă de 78 de ani, simţindu-se în largul său, reluând un argument despre care ştia că are priză la americani şi asigurând că rivalul său face “treabă proastă”, în pofida creşterii robuste şi a gradului ridicat de ocupare a locurilor de muncă.


Citeşte şi: Zelenski: Ucraina nu doreşte prelungirea conflictului – Stiripesurse.md

Democratul de 81 de ani, cu vocea adeseori răguşită în faţa camerelor CNN, canalul tv care a organizat dezbaterea, a atacat un subiect pe care îl ştia delicat pentru miliardar, reproşându-i acţiunea sa “teribilă” împotriva dreptului la avort.

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

El l-a acuzat de asemenea pe Donald Trump că “minte”, afirmând că imigraţia clandestină face să crească criminalitatea, înainte de a merge pe un teren mai personal.

Democratul a amintit că adversarul său este un “client al justiţiei”, după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de plăţi mascate către o fostă actriţă de filme pentru adulţi, taxându-l că are “simţul moral al unui depravat” şi tratându-l în mai multe rânduri drept “plângăcios”.

“Eu nu am făcut nimic rău”, a replicat fostul preşedinte, inculpat în mai multe dosare, afirmând că sistemul judiciar este “trucat”.

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Republicanul, care nu şi-a acceptat niciodată înfrângerea în 2020, nu s-a angajat să recunoască fără condiţii verdictul urnelor în noiembrie, asigurând că îl va accepta dacă alegerea va fi “justă şi echitabilă”.

Donald Trump, fără să meargă până la insultele cu care şi-a presărat discursurile de campanie, a afirmat că rivalul său “nu e făcut” pentru a fi preşedinte şi prezentându-l ca pe un conducător slab.

“El a devenit ca un palestinian, dar ei nu-l plac pentru că este un foarte rău palestinian. Unul slab”, a lansat republicanul, referindu-se la politica lui Joe Biden faţă de conflictul între Israel şi Hamas.

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un “lider”, a mai asigurat el.

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Donald Trump l-a provocat pe Joe Biden să se supună unui “test cognitiv”, lăudându-se că el însuşi a trecut două şi că a “strălucit”, înainte de a-şi lăuda performanţele la golf, în timp ce rivalul său arbora un surâs ironic.

Fostul dezvoltator imobiliar şi-a înmulţit afirmaţiile false şi exagerările, fără ca cei doi jurnalişti de la CNN care animau dezbaterea să intervină.

Aceştia, în plus faţă de întrebările puse, au vegheat în special la respectarea timpului de vorbire pentru fiecare candidat, întrerupând microfonul de îndată ce timpul se scurgea, ceea ce a împiedicat întreruperile intempestive.

Cei doi candidaţi, care se detestă deschis, nu şi-au strâns mâna la sosirea pe platoul canalului CNN, în Atlanta – Georgia, sud-est. Potrivit unui reporter admis pentru scurt timp pe platou, ei nici măcar nu s-au privit unul pe altul în timpul primei pauze publicitare.

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Dezbaterea, fără surprize, nu este de natură să schimbe prea mult lucrurile într-o ţară în care polarizarea politică este extremă.

Dar miza acesteia nu este mai puţină enormă: dacă unul din cei doi candidaţi reuşeşte să seducă câţiva electori independenţi, aceasta ar putea fi suficient ca să-i dea avantaj în noiembrie, întrucât scrutinul se anunţă strâns.

Pentru aceasta, Joe Biden trebuie în special să convingă asupra vitalităţii şi sănătăţii sale şi, din acest punct de vedere, prestaţia sa de joi riscă să fie văzută de mulţi drept o ocazie ratată, chiar dacă el a devenit mai încrezător de-a lungul dezbaterii.

“Nu înţeleg nimic din ce spune, nu este trist?”, a afirmat Hazel Reitz, 55 de ani, asistând la vizionarea dezbaterii, organizată de Partidul Republican la San Francisco. Cu toate acestea, ea va vota pentru democrat în noiembrie, potrivit AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul Ne-am obișnuit să cumpărăm legume și fructe de import, deși le-am putea consuma de...

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani De la invazia...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Cine ar putea dona Ucrainei opt sisteme Patriot. Cu ce arme de ultimă generație ar fi înlocuite

Cine ar putea dona Ucrainei opt sisteme Patriot. Cu ce arme de ultimă generație ar fi înlocuite Statele Unite, Israelul și Ucraina sunt în discuții...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.