X

VIDEO – Drumarii din Căușeni s-au apucat să care… LUT

Drumarii din Căușeni s-au apucat să care… LUT

Un grup de locuitori ai satului Zaim din raionul Căușeni, printre care și consilieri locali, se arată revoltați după ce, de câteva zile, autospecialele de la S.A „Drumuri Căușeni” au început a transporta lut dintr-o lutărie a localității.

Sătenii afirmă că nu înțeleg cine a permis aceste escavări și de ce autoritățile locale nu iau atitudini, scrie Studio-L.

Citeşte şi: Trump îl acuză pe Zelenski că REFUZĂ să încheie un acord cu Rusia – Stiripesurse.md

Consilerii locali din sat afirmă că o astfel de decizie nu ar fi fost înaintată la Consiliul sătesc și spun că nu știu dacă lutul este vândut, luat fără remunerare sau dăruit cuiva.

Drumarii din Căușeni s-au apucat să care… LUT

Presa locală scrie că, solicitat să dea o explicație, primarul satului, Igor Petracov, a declarat că nici el nu cunoaște prea multe, însă a spus că nimeni nu le-a permis drumarilor să care lut. Edilul a mai declarat că a fost înștiințat de faptul că va fi creată groapă de împrumut și că în locul lutului va fi pus pus cernoziom.

Reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat au declarat că pe acest caz a fost iniiată o achetă, iar Inspectoratul de poliție Căușeni verifică legalitatea lucrărilor.

Pentru

Tags: cernoziomdrumarilutraionul CăușeniZaim
Social