X

VIDEO/ Frământări de limbă rostite de diplomații americani de Ziua Limbii Române „Găina porumbacă în porumbar s-a urcat”.

VIDEO/ Frământări de limbă rostite de diplomații americani de Ziua Limbii Române „Găina porumbacă în porumbar s-a urcat”.

Diplomații americani au demonstrat eforturile lor de a învăța limba română. Pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, a fost publicat un videoclip în care aceștia, cu zâmbete, încearcă să articuleze cuvinte în română.

Mesajul subliniază că „limba română nu este doar frumoasă și melodioasă, ci și plină de provocări pentru cei care se încumetă să o învețe”.

Vă invităm să urmăriți cum diplomații noștri își încearcă norocul cu câteva dintre cele mai dificile frământări de limbă românești—un spectacol ce merită toată aprecierea! Haideți să ne distrăm împreună și să celebrăm bogăția limbii române!”, se menționează în mesajul Ambasadei.

Citește și: VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, recită în limba română poezia „Dialog cu Domnitorul”, scrisă de Ionela Hadârcă

De Ziua Limbii Române din 2023, Ambasadorul SUA, Kent Logsdon, a recitat alături de poetul Vasile Romanciuc una dintre poeziile acestuia.

Și Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a oferit un moment inedit. De Ziua Limbii Române,  a interpretat versurile poeziei „În limba ta” de Grigore Vieru.

Tags: Frământări de limbăGăina porumbacăZiua Limbii Române
Social