VIDEO – Furtuna Gordon a intrat cu putere de uragan în sudul SUA. O persoană a murit!

Publicat:

O persoană a decedat, iar mii de locuitori au rămas fără curent electric după ce furtuna tropicală Gordon a ajuns, marţi seară, pe coasta americană a Golfului Mexic, relatează AFP, potrivit agerpres.

Furtuna a atins zona de uscat din apropierea graniţei dintre statele Alabama de Mississippi unde era în vigoare o alertă de uragan.


Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Starea de urgenţă a fost declarată de asemenea în oraşul New Orleans (Louisiana), devastat în 2005 de uraganul Katrina. Autorităţile din New Orleans au îndemnat locuitorii din afara sistemului de diguri al oraşului să evacueze zona.

Un copil a decedat după ce a fost lovit de un arbore care a căzut pe o casă mobilă din Pensacola (Florida), a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, citat de AFP.

Circa 24.000 de abonaţi au fost privaţi de energie electrică în Alabama, Florida şi Mississippi, conform media.

Format luni la sud de Florida, lângă arhipelagul Keys, Gordon se afla marţi la ora 3:00 GMT la aproximativ cincizeci de kilometri sud-est de Biloxi (Mississippi), potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Furtuna se deplasează spre nord-vest şi este însoţită de vânturi de 110 kilometri la oră şi rafale de până la 130 de kilometri la oră în partea centrală.

Alerta de uragan, decretată între gura Pearl River – la frontiera dintre statele Louisiana şi Mississippi – şi graniţa dintre Alabama şi Florida, a fost menţinută, precizează AFP.

Şeriful din Harrison (Mississippi), Troy Peterson, a declarat stare de asediu începând de marţi, ora locală 19:00 (1:00 GMT), până miercuri, la ora locală 7:00, potrivit postului local WLOX.

Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Comisia de jocuri din Mississippi a solicitat închiderea tuturor cazinourilor marţi, începând de la ora 17:00.

Gordon se deplasează pe uscat şi va ”urca miercuri până în valea fluviului Mississippi”, a precizat NHC.

Până la 20 de centimetri de ploaie ar putea cădea în zona statelor americane din apropierea Golfului Mexic.

Precipitaţiile abundente vor afecta în special zonele de coastă, iar furtuna va fi însoţită de valuri puternice, însă fenomenul meteorologic ar trebui să “slăbească rapid” în intensitate pe măsură ce avansează pe uscat.

O a doua furtună tropicală, Florence, s-a format în larg şi s-a transformat în uragan de categoria a 2-a, cu vânturi care ating 160 de kilometri la oră, însă pe moment aceasta nu reprezintă o ameninţare pentru zonele locuite.

Anul trecut, mai multe uragane s-au abătut asupra statelor Texas, Florida şi Puerto Rico, provocând mii de decese, pagube materiale estimate la sute de miliarde de dolari, întreruperi masive ale aprovizionării cu electricitate şi avarierea a sute de mii de structuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban Forţele armate israeliene au anunţat vineri că au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.