X

VIDEO – Guvernul numeşte şefi noi la insituţii publice

Guvernul numeşte şefi noi la insituţii publice

Mai multe numiri au avut loc astăzi în cadrul debutului ședinței Guvernului. Astfel, 5 candidați au reușit să obțină funcții de conducere. Este vorba de Natalia Cheroneș și Lilia Plugaru care vor ocupa funcția de director-adjunct al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din data de 3 octombrie.

Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

Totodată, Cabinetul de Miniștri a prelungit mandatul Lilei Ivanov în funcția de director al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Ministrul Educației, Dan Perciun, a spus că Lilia Ivanov este director al Agenției din 2019, iar în cadrul instituției activează din 2009.

Guvernul numeşte şefi noi la insituţii publice

„În fața Agenției stau câteva provocări pentru anul 2024-2025. Urmează să regândim procesul de desfășurarea e examenelor de clasa a 9-a, să le centralizăm și să asigurăm buna desfășurare pe respectarea standardelor de integritate. Colegii urmează să asigure un mecanism de certificare a competențelor de cunoaștere a limbii române, comparabil cu mecanismele de aplicate în cazul limbii franceze sau engleze, urmează să elaboreze un examen adițional și opțional pentru certificarea competențelor digitale ale elevilor de clasa a 9-a și a 12-a. Totodată, Agenția în acest an va face evaluări eșantionate la diferite discipline ca să putem să monitorizăm din timp nivelul de competență a elevilor și să intervenim acolo unde este necesar”, a spus ministrul Educației.

De asemenea, în debutul ședinței Guvernului a fost numit în funcția de director-adjunct al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Stanislav Cebotaru.

Iar Sergiu Dărănuță va ocupa funcția de șef al Inspectoratului de Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor.

Tags: Dan Perciunguvernnumiri
Politică