X

VIDEO// Invazie de lăcuste în Moldova. Două focare au fost raportate la sud

Invazie de lăcuste în Moldova. Două focare au fost raportate la sud

Două focare de lăcuste au fost depistate în raioanele Ceadîr-Lunga și Tararclia, anunță specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Citește și: Șoc pentru pasagerii unui microbuz de rută. Șoferul era mort beat la volan

Potrivit sursei citate, în localitățile învecinate Cairaclia, raionul Taraclia, pe o suprafață de circa 600 hectare și Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia, pe o suprafață de circa 650 hectare, au fost depistate două focare de lăcuste pe suprafețele de pășune, plante acvatice și fâșii forestiere.

Administrațiile publice locale în comun cu reprezentanții ANSA au convocat Comisiile pentru Situații Excepționale, care au luat decizia de alocare a mijloacelor financiare în vederea localizării și nimicirii focarelor de lăcuste. La moment au fost contractate companii specializate, dotate cu utilaj necesar, care, sub supravegherea inspectorilor ANSA, au tratat deja în ambele localități circa 550 hectare.

Inspectorii fitosanitari se află la fața locului și monitorizează aplicarea în continuare a tratărilor în scopul neadmiterii răspândirii dăunătorului pe alte suprafețe.

Tags: Agenția Naționala pentru Siguranța Alimentelor (ANSA)lacuste Ceadîr-Lungalacuste in Moldovalacuste Moldovalacuste Taraclia
Știrile zilei