VIDEO – Militarii Armatei Naţionale și-au încheiat misiunea în Kosovo

Publicat:

Militarii Armatei Naţionale și-au încheiat misiunea în Kosovo

Militarii din cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale, detașat în operațiunea de menținere a păcii KFOR, și-au încheiat misiunea în Kosovo. Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie festivă, la care a participat conducerea armatei.

În mesajul său de felicitare, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a apreciat înalt profesionalismul contingentului moldovenesc.


Militarii Armatei Naţionale și-au încheiat misiunea în Kosovo

„Militari din cadrul celui de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale, detașați la KFOR, vă zic bine ați revenit în țară și vă felicit cu misiunea îndeplinită! Personal am avut ocazia să vă vizitez în luna martie, când am marcat cea de-a 20-a aniversare de participare în această misiune. Pe toată această perioadă de timp, militarii Armatei Naționale au dat dovadă de cunoaștere a meseriei, au îndeplinit întocmai obligațiunile, iar Republica Moldova a devenit un furnizor credibil de securitate în această zonă. Am fost mândru să aud aprecierile care au fost date contingentelor anterioare, dar și dumneavoastră. Pentru aceasta vă mulțumesc și vă felicit. În acest contingent, în premieră, am avut încadrate și femei militare, care au demonstrat îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate, ceea ce încă o dată demonstrează că statul îndeplinește cu fermitate rezoluțiile ONU ce se referă la femei, pace și securitate. Vom continua instruirea și încadrarea femeilor pe bază de voluntariat pentru îndeplinirea misiunilor de menținere a păcii. Este un exemplu bun de urmat. Experiența acumulată în timpul pregătirii pentru misiunii și în cadrul misiunii, vă poziționează în rândul militarilor profesioniști, cu experiență care trebuie transmisă colegilor și implementată în activitatea cotidiană. Armata Națională este într-un proces de modernizare și transformare, iar militarii prin contract sunt coloana vertebrală a armatei. Ministerul Apărării continuă să îndeplinească acele programe inițiate pentru a dota armata cu toate necesare, pentru ca dumneavoastră să vă puteți îndepliniți misiunea de bază-apărarea integrității Republicii Moldova. Avem un război la hotarele țării noastre și este important ca Republica Moldova sa să aibă un sistem de apărare și securitate credibil. Conducerea țării și Guvernul depun toate eforturile pentru această transformare a armatei cât mai rapidă”, a opinat ministrul.

Militarii Armatei Naţionale și-au încheiat misiunea în Kosovo

Totodată, la eveniment, un grup de pacificatori au fost decorați cu diplome și medalii ale Armatei Naționale pentru prestația excelentă pe perioada mandatului.

Timp de șase luni, cei 41 de militari au executat misiuni de  pază și apărare a obiectivelor de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a obiectivelor militare și de patrulare a ariei de responsabilitate. În premieră, în această misiune de menținere a păcii au participat și patru femei militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrian Mardare s-a calificat în finala probei de aruncare a suliței la Olimpiada de la Paris

Andrian Mardare s-a calificat în finala probei de aruncare a suliței la Olimpiada de la Paris Atletul, Andrian Mardare, a acces în finala probei de...

Tot mai mulţi italieni îşi fac credite pentru a pleca în vacanţă

Tot mai mulţi italieni îşi fac credite pentru a pleca în vacanţă Italienii au solicitat în primele şase luni ale acestui an credite de nevoi...

A făcut stop cardiac la volan, dar a fost salvat de medici

A făcut stop cardiac la volan,  dar a fost salvat de medici La un pas de tragedie. Un bărbat de 72 ani a făcut stop...

Valeri Gherasimov a inspectat trupele ruse care avansează în Doneţk

Valeri Gherasimov a inspectat trupele ruse care avansează în Doneţk Şeful Statului Major al armatei Rusiei, generalul Valeri Gherasimov, a inspectat marţi trupele grupării militare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.