VIDEO – Navele ruseşti distruse lângă Insula Şerpilor încercau să efectueze o misiune de recunoaştere la gurile Dunării

Publicat:

Două vedete de patrulare ruseşti care navigau în Marea Neagră au fost distruse de loviturile efectuate de două drone ucrainene, a declarat luni comandantul-şef al Forţelor armate ucrainene Valeri Zalujnîi pe canalul său Telegram, citat de EFE şi Ukrinform, potrivit agerpres.

“Două nave ruseşti din clasa Raptor au fost distruse în zorii zilei (de luni) în apropiere de Insula Şerpilor”, a relatat agenţia de presă ucraineană Ukrinform, citându-l pe acelaşi responsabil militar ucrainean.


Citeşte şi: Biden ar putea fi AUTORIZAT să folosească armata SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei – Black News

“Bayraktar este în funcţiune”, a remarcat Zalujnîi, referindu-se la dronele de luptă de fabricaţie turcă, de altitudine medie şi distanţă lungă, capabile să efectueze operaţiuni de zbor autonome sau cu dirijare de la distanţă.

Potrivit Ucrainei, cele două vedete ruseşti au încercat anterior să efectueze o misiune de recunoaştere la gurile Dunării.

“Sub acoperirea întunericului, navele de asalt inamice Raptor au încercat să efectueze o misiune de recunoaştere a situaţiei la gurile Dunării. Simţind pericolul, cele două vedete s-au retras spre Insula Şerpilor, dar acolo le-a ajuns din urmă pedeapsa Bayraktar”, se afirmă într-un comunicat al Comandamentului operativ “Sud” al forţelor armate ucrainene.

Citeşte şi: CÂRTIŢA! Ruşii infiltraseră un spion în sânul Statului Major al armatei ucrainene – Black News

Postarea lui Zalujnîi este însoţită de câteva imagini, aparent realizate cu drone, în care se văd cum proiectile distrug cele două vedete ruseşti.

Vedetele de patrulare de mare viteza de tip Raptor utilizate de Flota rusă din Marea Neagră sunt destinate, între altele, pentru operaţiuni de patrulare, interceptarea şi reţinerea unor obiective de mici dimensiuni şi desantul de trupe în zone de coastă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.