X

VIDEO/ O pictură murală cu chipul lui Alexei Navalnîi a fost pictată pe o stradă din Chișinău

VIDEO/ O pictură murală cu chipul lui Alexei Navalnîi a fost pictată pe o stradă din Chișinău

Chipul opozantului rus Alexei Navalnîi a fost desenat pe un perete din centrul Chișinăului. Câțiva artiști au lucrat timp de mai mult de cinci ore pentru a finaliza lucrarea. Aceasta face parte din campania AGORA „Privește în esență”, scrie agora.md.

Lucrarea a fost realizată pe gardul Stadionului Republican, dat în utilizare artiștilor grafici de către Primărie, în 2020.

Amintim că opozantul rus Alexei Navalnîi a decedat pe 16 februarie într-o colonie penală la nord de Cercul Polar, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova. Anunțul a fost făcut de Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia.

Navalnîi a spus, în repetate rânduri, că a fost încarcerat pentru că este văzut ca o ameninţare de către elita politică rusă. În calitate de prizonier, el nu mai putea candida la alegeri.

Condamnat la 19 ani de închisoare pentru presupus extremism, printre alte acuzaţii, Navalnîi a intentat în repetate rânduri procese împotriva sistemului penitenciar pentru că i-ar fi încălcat drepturile. El a negat toate acuzaţiile pentru care a fost condamnat şi a subliniat că sistemul judiciar rus este profund corupt, acuzații respinse de autorități.

Tags: Alexei Navalnîichisinaupictură muralî
Social