VIDEO – Peste o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie

Publicat:

Peste o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie

Aproximativ o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie, un arhipelag francez din Pacific scufundat de o săptămână într-o criză politică şi de securitate, a anunţat miercuri reprezentantul Franţei la faţa locului, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Australia şi Noua Zeelandă au început cu o zi înainte, marţi, să efectueze primele zboruri de evacuare a cetăţenilor lor care s-au văzut blocaţi pe insulă când, săptămâna trecută, au izbucnit revolte violente soldate cu moartea a şase persoane, printre care doi jandarmi.


Peste o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie

“Peste o sută de turişti s-au întors deja în teritoriile lor datorită zborurilor închiriate de autorităţile lor”, a declarat miercuri Înaltul Comisar al Republicii, Louis Le Franc, într-un comunicat.

“Aceste operaţiuni vor continua până la redeschiderea aeroportului internaţional La Tontouta”, închis cel puţin până sâmbătă, a scris el în comunicatul său.

Citeşte şi: Zero puncte de la Erdogan. Preşedintele Turciei acuză concursul Eurovision că ‘ameninţă familia tradiţională’ – Stiripesurse.md

Pe de altă parte, noaptea de marţi spre miercuri “a fost mai calmă decât cea anterioară, în ciuda a două incendii în zona Nouméa”, a scris Înaltul Comisar.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este aşteptat joi în Noua Caledonie, unde intenţionează să instaleze o “misiune” ale cărei contururi sunt încă neclare, potrivit AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial Un raport al Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR) arată că bacteria helicobacter...

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc Un bărbat în vârstă de...

VIDEO/ O persoană cât pe ce să fie lovită de o mașină pe o trecere de pietoni

VIDEO/ O persoană cât pe ce să fie lovită de o mașină pe o trecere de pietoni O persoană era la un pas de a...

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un dublu atac rus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.