X

VIDEO// Recean în Parlament: „Trebuie să fim realiști…”

VIDEO// Recean în Parlament: „Trebuie să fim realiști…”

Șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, consideră că în Republica Moldova încă se „duce o luptă intensă” pentru supremația legii, însă, se declară optimist.

Citește și: Ucigașul broaștelor țestoase din Edineț va răspunde penal pentru fapta sa

„Trebuie să fim realiști si să recunoaște că încă ducem o luptă intensă pentru supremația legii în R. Moldova, iar efortul comun al tuturor ramurilor puterii în stat vor asigura egalitatea în fata legii a fiecăruia. Cu toate rezistenta care exista și este în creștere, am încredere că vom reuși”, a menționat șeful Cabinetului de Miniștri la ședința solemnă consacrată celebrării  a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova.

Recean a declarat în fața audienței că R. Moldova este un stat independent și democratic cu oameni liberi ale căror  drepturi  sunt respectate și protejate, iar una dintre cele mai mari realizări este revenirea la limba română în Constituția țării.

„Astăzi, apreciem democrația ca mod de viață, pentru că doar democrația poate genera bunăstare în libertate. Democrația înseamnă și responsabilitatea de a dezvolta și moderniza societatea noastră, iar acest efort este unul continuu – pentru cei de astăzi și pentru generațiile care vor urma. Constituția este un document viu, la fel ca și societatea noastră a trecut printr-o serie de transformări. Cea mai recentă realizare, pentru care au luptat oamenii care se află acum în sală, este revenirea în Constituție la limba română. Ceea ce, în fapt, reprezintă nu doar un act de reafirmare a identității naționale dar și un semn de respect și apreciere pentru diversitatea lingvistică a comunităților etnice”, a mai precizat Recean.

Precizăm că astăzi Parlamentul s-a convocat în ședință solemnă dedicată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Ședința solemnă reunește actuali și foști deputați, foști președinți de țară și de Parlament, foști președinți ai Curții Constituționale, membri ai Comisiei și grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Constituției Republicii Moldova, care au fost implicați direct în elaborarea Legii Supreme a statului.

Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.

Tags: Dorin Receanpremierul ReceanRecean în ParlamentZiua Constituţiei
Știrile zilei