VIDEO – Rex Tillerson a ajuns la Londra unde va discuta problemele actuale cele mai stringente

Publicat:

Secretarul de stat american Rex Tillerson s-a întâlnit joi dimineaţă, la Londra, cu premierul britanic Theresa May, prima dintr-o serie de întâlniri privind Libia şi Coreea de Nord, relatează AFP, conform agerpres.


Şeful diplomaţiei americane urma să aibă în prima parte a zilei o întâlnire cu omologul său britanic Boris Johnson şi cu un oficial francez pentru a discuta despre coordonarea ajutorului după trecerea uraganului Irma în Caraibe, precum şi a crizei nord-coreene.

Ultimul test nuclear al Phenianului a condus la adoptarea, luni, a noi sancţiuni de către Consiliul de Securitate al ONU.

Citeşte şi: Un luptător de MMA ia la bătaie arbitrul pentru că a întrerupt lupta – VIDEO

Rex Tillerson “nu pierde niciodată ocazia” de a “sublinia necesitatea creşterii presiunii la adresa Coreei de Nord pentru a reuni toate instrumentele diplomatice, militare şi economice cu scopul de a ajunge la o denuclearizare a Peninsulei Coreea”, a declarat presei un înalt oficial al Departamentului de Stat american, Brian Hook.

La rândul său, Marea Britanie doreşte să fie “în centrul mobilizării opiniei mondiale pentru a se ajunge la o soluţie diplomatică”, afirmă diplomaţia britanică într-un comunicat.

Londra şi Parisul au sprijinit fermitatea Washingtonului la ONU, chiar dacă proiectul iniţial de sancţiuni draconice a fost modificat pentru ca documentul să fie acceptat de China şi Rusia, principalii parteneri ai Coreei de Nord.

Europenii şi americanii studiază posibilitatea de a adopta ulterior sancţiuni unilaterale.

Emisarul ONU pentru Libia, Ghassan Salamé, urmează ca joi după-amiază să inventarieze situaţia din această ţară bogată în petrol, căzută în haos după înlăturarea lui Muammar Gaddafi în 2011, în cadrul unei reuniuni ministeriale organizate de Boris Johnson şi la care participă, în afară de Rex Tillerson, reprezentanţi ai Franţei, Italiei, Egiptului şi Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Citeşte şi: O organizaţie nord-coreeană cere ca SUA să fie ‘OMORÂTE în BĂTAIE’, precum ‘CÂINII TURBAŢI’

Aceste ţări vor încerca “să depăşească impasul politic” din Libia, potrivit comunicatului Ministerului de Externe britanic.

“Sperăm să punem accentul pe medierea ONU şi pe procesul politic, căruia să-i conferim un nou impuls pentru a se ajunge la restabilirea unităţii în Libia”, a confirmat oficialul american citat, mizând în parte pe faptul că în acest proces de negocieri participă noi actori ca secretarul de stat Rex Tillerson, noul emisar ONU şi noul secretar general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

Libia este “extrem de fragmentată”, iar lipsa de stabilitate creează spaţiu pentru teroriştii care pregătesc atacuri împotriva Occidentului”, a spus Brian Hook, adăugând că speră ca acest “proces dus de libieni” sub egida ONU să permită “evitarea unei soluţii militare”.

Liderul guvernului fragil de unitate naţională, recunoscut de comunitatea internaţională, Fayez al-Sarraj, şi omul forte din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar, au convenit în această vară o foaie de parcurs privind încetarea focului şi organizarea de alegeri cât mai rapid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.