X

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care implică lansatoare mobile de rachete nucleare Iars, la mai puţin de o lună după ce a organizat exerciţii de desfăşurare de arme nucleare tactice împreună cu aliatul său Belarus, relatează Reuters, informează News.ro.

Ministerul a declarat că echipajele lansatoarelor de rachete Iars din cel puţin două regiuni diferite sunt pregătite să se deplaseze la peste 100 de kilometri şi să exerseze camuflarea şi desfăşurarea. Ministerukl a publicat o înregistrare video care arată un lansator mobil ce face manevre de-a lungul unor drumuri forestiere şi îşi ia poziţie, după care trupele îl acoperă cu o plasă de camuflaj. “Exerciţii similare vor fi organizate de alte unităţi de rachete în viitorul apropiat”, a precizat Ministerul Apărării, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În iunie, Rusia a efectuat exerciţii cu arme nucleare tactice împreună cu Belarusul, după ceea ce Moscova a declarat a fi ameninţări din partea puterilor occidentale. Liderul rus Vladimir Putin a declarat atunci că Moscova nu are nevoie să utilizeze arme nucleare pentru a-şi asigura victoria în Ucraina, dar a adăugat că nu exclude modificarea doctrinei nucleare a ţării.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au subliniat că liderul rus Vladimir Putin respinge orice posibilitate de negociere pentru o încetare a focului și acum cere în mod deschis capitularea efectivă a Ucrainei. Poziția lui Putin arată încrederea sa în obținerea victoriei prin progrese continue în țara vecină, depășind sprijinul Occidental și câștigând un război de uzură, un război de uzură sângeros, care generează numeroase drame.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Tags: moscovaracheterusiaucraina
Externe