X

VIDEO// Rusoaica Amina Abakarova, campioană la şah, filmată în timp ce turna mercur pe piesele rivalei sale

 

VIDEO// Rusoaica Amina Abakarova, campioană la şah, filmată în timp ce turna mercur pe piesele rivalei sale

 

Lumea șahului a fost zguduită de o tentativă de crimă omor comisă de o campioană rusă, care a încercat să-şi otrăvească rivala din copilărie, punându-i  mercur pe piesele cu care juca.
Rusoaica Amina Abakarova, campioană la şah, în vârstă de 43 de ani, care se confruntă acum cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere în timp ce punea mercur pe piesele rivalei sale, înaintea unui turneu desfășurat săptămâna trecută la Makhachkala, în sudul Rusiei, scrie adevarul.ro.

Tentativa de crimă a ieşit la lumină după ce victima a suferit „amețeli severe și greață” în timpul jocului şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Deşi chiar și o expunere minoră la mercur poate avea consecințe grave asupra sănătății, rivala din copilărie a Aminei Abakarova şi-a revenit rapid şi chiar a putut continua turneul.

„Avem dovezi video care arată că una dintre jucătoarele de la campionatul de șah din Daghestan, Amina Abakarova, din orașul Makhachkala, a aplicat o substanță neidentificată, care ulterior s-a dovedit a conține mercur, pe masa unde Umayganat Osmanova, din orașul Kaspiisk, urma să joace împotriva ei”, a declarat Sazhid Sazhidov, un oficial implicat în organizarea turneului de şah.

Organizatorii au raportat incidentul autorităților competente, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost predate ca probă.

În filmare se vede cum Amina Abakarova intră în camera unde urma să se susţină competiţia şi se uită în jur pentru a se asigura că nu o vede nimeni. Apoi se apropie apoi de masa la care fusese desemnată să joace Umayganat Osmanova, scoate din geantă ceva care pare să fie o fiolă, se mai uită o dată în sală şi toarnă substanța pe piese.

Tags: campioană la şahMercurpiese de șahRusoaica Amina Abakarova
Categorii: ExterneȘtirile zilei