VIDEO: Scos din sărite de o întrebare, premierul Thailandei ‘I-A DEZINFECTAT’ pe ziariști

Publicat:

Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha, a creat din nou polemică în ţară după ce, deranjat de o întrebare, i-a stropit pe jurnalişti cu un spray care părea să conţină un dezinfectant pe bază de alcool, transmite miercuri EFE, potrivit agerpres.

Ciudata reacţie a oficialităţii thailandeze, care s-a produs marţi la sediul guvernului, a devenit virală pe reţelele sociale, iar pe Twitter eticheta #afarăPrayut a strâns până miercuri aproape 60.000 de reacţii.


Citește și: Consulul polonez din Belarus a fost EXPULZAT

Situaţia jenantă s-a produs în momentul în care o jurnalistă l-a întrebat pe premier despre prelungirea mandatelor în cazul a trei posturi guvernamentale. Într-o primă fază, premierul a răspuns că nu are nicio informaţie pe respectivul subiect, apoi i-a reproşat jurnalistei că nu ar fi trebuit să pună aşa o întrebare, pentru ca în cele din urmă să pună mâna pe spray şi să pulverizeze dezinfectant în direcţia primului rând de scaune pe care se aflau jurnaliştii. Apoi, Prayut a făcut stânga împrejur, şi-a acoperit gura cu o mască pe care o avea în mână şi a părăsit conferinţa de presă.

Prayut, conducătorul loviturii de stat din 2014, pe când era şeful armatei şi al juntei militare care a guvernat Thailanda până în 2019, este cunoscut pentru caracterul său coleric şi intransigent şi pentru ieşirile sale în decor.

Citește și: Misiunea Gărzii Naționale la Capitoliu a fost prelungită

În 2014, generalul în rezervă a atins un jurnalist pe cap şi pe o ureche, gest care i-a iritat pe mulţi thailandezi, deoarece în această ţară capul este considerat partea cea mai sacră a trupului şi a atinge o persoană în acest fel este considerat o dovadă de proastă educaţie.

În acelaşi an, Prayut a aruncat cu o coajă de banană în direcţia unui cameraman după ce s-a enervat pe acesta pentru că îi ceruse de mai multe ori să privească spre obiectiv.

În ciuda caracterului său irascibil, Prayut a fost ales premier în 2019 după un scrutin parţial transparent, potrivit observatorilor internaţionali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.