VIDEO// Se surpă pământul la Prahova. Zeci de oameni, evacuați

Publicat:

VIDEO// Se surpă pământul la Prahova. Zeci de oameni, evacuați

Situația înspăimântătoare la Prahova, România. Autoritățile au dispus evacuarea a două blocuri locative după ce o porțiune de stradă s-a surpat sub privirile îngrozite ale trecătorilor, transmite news.ro.


Urmează să fie efectuate mai multe investigații  alături de specialişti de la Institutul Geologic al României, ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, de la firme de construcţii. Este vorba despre specialişti pe care autorităţile din Prahova i-au consultat încă de la începutul acestei crize, dar şi despre specialişti care acum sunt consultaţi pentru identificarea de soluţii.

Recent, alte 16 persoane au fost rugate să îşi părăsească locuinţele, preventiv, iar acestea să comunice dacă nu au unde să se mute. A fost extins perimetrul de siguranţă, la minim 70 de metri, acolo fiind o groapă cu un diametru de 5-6 metri şi cu o adâncime consistentă reieșind din faptul că un stâlp de electricitate s-a scufundat, pe verticală, în decurs de câteva secunde.

Până acum, 42 de locuitori ai oraşului Slănic, judeţul Prahova, au fost evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit. Încă de marţi s-a anunţat că aceştia nu se vor putea întoarce în apartamentele lor, întrucât blocurile au fost afectate.

Specialiştii au arătat că prăbuşirea străzii nu a fost provocată de cauze naturale, ci de acţiunea omului. Conform acestor concluzii, strada s-a prăbuşit din cauza apei care circulă prin subsol, fiind vorba despre apa provenită din diverse surse – scurgeri de pe versanţi, avarierea conductelor.

Staţii portabile duse la Slănic nu au înregistrat activitate seismică în zonă, iar surparea nu pare a fi cauzată de fenomene de mare adâncime datorate prezenţei în zonă a unui masiv de sare.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele și listele de...

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale din...

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni Compania „Sofilarex Plus” SRL, înregistrată în...

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să fie precauți la achiziționarea ciupercilor din surse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.