VIDEO – Sute de pasageri ai unui tren blocat de inundaţii, salvaţi cu ajutorul elicopterelor în apropiere de Mumbai

Publicat:

Echipele de intervenţie au salvat sâmbătă, cu ajutorul elicopterelor aparţinând armatei indiene şi ambarcaţiunilor de salvare, circa 700 de pasageri aflaţi într-un tren prins în mijlocul inundaţiilor provocate de precipitaţiile musonice, în apropiere de Mumbai, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor de intervenţie, potrivit AFP,scrie agerpres.

Cursa Mahalaxmi Express a plecat vineri seară din Mumbai în direcţia Kholapur, la 350 de kilometri sud, dar după doar 60 de kilometri a fost prinsă în mijlocul inundaţiilor provocate de ploile torenţiale.


Citește și : Corpurile a zeci de migranţi au fost recuperate după naufragiul de joi din largul portului libian Khoms

Autorităţile au mobilizat elicoptere şi ambarcaţiuni aparţinând marinei indiene şi Forţei Naţionale de Răspuns în caz de Dezastru (NDRF). Potrivit unui purtător de cuvânt al NDRF, circa 500 de persoane au fost salvate în decursul a două ore.

 

 

Serviciile de intervenţie au instalat o tabără în apropierea trenului imobilizat.

Un purtător de cuvânt al companiei Indian Railways a menţionat, pentru agenţia de presă PTI, că un ”tren special de asistenţă” va fi de asemenea trimis în zonă pentru a asigura transportul pasagerilor către destinaţiile acestora.

Citește și : 2 morţi şi 10 răniţi în prăbuşirea mezaninului într-un bar din Gwangju în Coreea de Sud

Cantităţi importante de precipitaţii s-au abătut asupra oraşului Mumbai, provocând anularea sâmbătă a 11 zboruri de pe aeroportul internaţional din capitala financiară a Indiei. Nouă curse care ar fi trebuit să aterizeze la Mumbai au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Peste 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat India în ultimele două săptămâni. Statele Assam şi Bihar, din nord-est, au fost cele mai afectate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.