X

VIDEO -Tensiuni în campania electorală din România: Șoșoacă i-a sunat pe Ciolacu și Geoană să se retragă din cursa prezidențială

VIDEO -Tensiuni în campania electorală din România: Șoșoacă i-a sunat pe Ciolacu și Geoană să se retragă din cursa prezidențială

Diana Șoșoacă, eurodeputată și candidată controversată la alegerile prezidențiale din România, a contactat telefonic liderii PSD, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, solicitându-le să se retragă din cursa electorală pentru a permite reorganizarea alegerilor. Această discuție a fost transmisă în direct pe rețelele sociale, iar Șoșoacă a argumentat că doar astfel ar putea să-și depună din nou candidatura.

În convorbirea cu Marcel Ciolacu, ea a afirmat: „Vă cer și dvs. ca prezidențiabil să vă retrageți candidatura. Am sesizat toate instituțiile internaționale și vom intra rău de tot…”. Ciolacu a răspuns acuzând-o de declarații antisemite, ceea ce a provocat un schimb de replici aprinse între cei doi. Șoșoacă a insistat că nu trebuie să fie de acord cu toate acțiunile Israelului, în timp ce Ciolacu a subliniat că nu susține nicio formă de pupare a nimănui.

Un mesaj similar i-a fost adresat și lui Mircea Geoană, care a replicat că propunerea sa de a modifica legislația pentru a permite o nouă candidatură nu este realistă. „Efectiv sunt propuneri care nu sunt realiste, nu poți să schimbi legislația…”, a spus Geoană, însă Șoșoacă a întrerupt, sugerând modificarea legii de funcționare a Curții Constituționale.

Curtea Constituțională a respins anterior candidatura Dianei Șoșoacă, motivând că comportamentul ei contravine normelor constituționale, ceea ce ar împiedica respectarea legii fundamentale.

 

Tags: CiolacuGeoanăȘoșoacăsunat
Categorii: ExterneȘtirile zilei