VIDEO – Trump creează confuzie după ce le spune creştinilor să voteze: ‘Vom rezolva totul atât de bine, încât nu va mai trebui să votaţi’

Publicat:

VIDEO – Trump creează confuzie după ce le spune creştinilor să voteze: ‘Vom rezolva totul atât de bine, încât nu va mai trebui să votaţi’

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump le-a spus vineri creştinilor că dacă îl votează în noiembrie, în patru ani, nu vor mai trebui să voteze din nou. “Vom rezolva totul atât de bine, încât nu va mai trebui să votaţi”, a afirmat el, creând confuzie, relatează Reuters.

Nu a fost clar ce a vrut să spună fostul preşedinte prin remarcile sale, într-o campanie electorală în care adversarii săi democraţi îl acuză că este o ameninţare la adresa democraţiei şi după încercarea sa de a-şi anula înfrângerea din 2020 în faţa preşedintelui Joe Biden, un efort care a dus la insurecţia mortală de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, menţionează Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Campania Trump nu a răspuns imediat la o cerere de clarificare a comentariilor sale.

Trump a vorbit la un eveniment organizat de grupul conservator Turning Point Action în West Palm Beach, Florida.

Trump a spus: “Creştini, ieşiţi şi votaţi, doar de data aceasta. Nu va mai trebui să o faceţi. Încă patru ani, ştiţi ce, se va rezolva, va fi bine, nu va mai trebui să votaţi, frumoşii mei creştini”.

El a adăugat: “Vă iubesc, creştini. Eu sunt un creştin. Vă iubesc, ieşiţi, trebuie să ieşiţi şi să votaţi. În patru ani, nu va mai trebui să votaţi, vom rezolva totul atât de bine. încât nu va mai trebui să votaţi”.

Într-un interviu acordat Fox News în decembrie, Trump a declarat că, dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, va fi un dictator, dar numai în “prima zi”, pentru a închide graniţa sudică cu Mexicul şi a extinde forajul petrolier. Democraţii au profitat de acest comentariu. Trump a declarat ulterior că remarcile au fost o glumă.

În cazul în care Trump câştigă un al doilea mandat la Casa Albă, el poate servi doar încă patru ani ca preşedinte. Preşedinţii SUA sunt limitaţi de Constituţie la două mandate, consecutive sau nu.

În luna mai, vorbind la o adunare a Asociaţiei Naţionale a Armelor, Trump a glumit pe seama faptului că ar putea avea mai mult de două mandate de preşedinte. El s-a referit la preşedinţia lui Franklin D. Roosevelt, un democrat, singurul preşedinte care a avut mai mult de două mandate. Limita de două mandate a fost adăugată după preşedinţia lui Roosevelt.

“Ştiţi, FDR, 16 ani – aproape 16 ani – a fost patru mandate. Nu ştiu, vom fi consideraţi trei mandate? Sau două mandate?” a întrebat Trump mulţimea.

Remarcile lui Trump de vineri au subliniat însă nevoia ambelor partide de a-şi energiza alegătorii de bază înainte de ceea ce va fi probabil un scrutin strâns disputat. Trump s-a bucurat de sprijinul loial al evanghelicilor în ultimele două alegeri.

Cursa a devenit brusc foarte disputată după decizia lui Biden de a pune capăt candidaturii sale la realegere şi după ce vicepreşedintele său, Kamala Harris, a devenit foarte probabilul candidat democrat.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Sondajele de opinie recente arată că avansul semnificativ al lui Trump faţă de Biden a fost în mare parte şters de când ştafeta i-a fost transmisă lui Harris.

Într-o declaraţie, Jason Singer, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Harris, nu a abordat în mod direct remarcile lui Trump cu privire la faptul că creştinii nu vor mai trebui să voteze din nou peste patru ani. Singer a caracterizat doar în general discursul lui Trump ca fiind “bizar” şi “retrograd”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult

Cum crește riscul de deces când dormim prea puțin sau prea mult Dormitul prea puțin sau prea mult face ca sistemul nervos să funcționeze defectuos,...

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent

Cum a ajuns unul dintre cei mai mari baroni ai drogurilor să joace în echipe profesioniste de fotbal, deși nu are nici un talent Uruguaianul...

Armata informatică a Ucrainei, o premieră mondială și un model pentru viitoarele războaie

Armata informatică a Ucrainei, o premieră mondială și un model pentru viitoarele războaie Armata informatică a Ucrainei, o „premieră mondială” în războiul cibernetic, dar reprezintă...

Viziunea Kamalei Harris pentru economia SUA: focus pe americanii cu venituri mici și medii

Viziunea Kamalei Harris pentru economia SUA: focus pe americanii cu venituri mici și medii În prima sa săptămână de campanie electorală, Kamala Harris nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.