VIDEO – Un candidat la prezidențialele din Ecuador a fost ASASINAT

Publicat:

Un candidat la prezidențialele din Ecuador a fost ASASINAT

Este stare de urgență în Ecuador, după asasinarea unuia dintre candidații la președinție, chiar după un miting electoral. Presa scrie că Fernando Villavicencio, aflat pe locul al doilea în sondaje, a fost împușcat în cap. Alți nouă oameni au fost răniți în schimbul de focuri dintre atacator, care a fost pus la pământ, și polițiști.

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare îl arată pe candidat ieşind de la un eveniment, înconjurat de gărzi. Apoi Villavicencio este văzut intrând într-o camionetă albă, moment în care se aud focuri de armă, transmite agerpres.


Șocați și revoltați, mai mulți oameni au ieșit să protesteze. Președintele țării a dat vina pe bandele de traficanți și a promis că această crimă nu va rămâne nepedepsită.

Un candidat la prezidențialele din Ecuador a fost ASASINAT

Villavicencio a fost un critic vocal al corupției și al crimei organizate. Cu câteva zile înainte să fie asasinat, el a denunțat nereguli în contractele publice.

El a fost candidatul Mişcării Construieşte Ecuadorul. Villavicencio a fost membru al unui sindicat la compania petrolieră de stat Petroecuador şi, ulterior, jurnalist care a denunţat presupuse pierderi de milioane de euro din contractele petroliere. El a fost unul dintre cei opt candidaţi la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii august.

Villavicencio a fost una dintre cele mai critice voci împotriva corupţiei, în special în timpul guvernului fostului preşedinte Rafael Correa, între 2007 şi 2017, şi a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru defăimare din cauza unor declaraţii făcute împotriva fostului preşedinte.

El a fugit pe teritoriul indigen din Ecuador, iar mai târziu a primit azil în Peru.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.