X

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu. NASA a anunţat luni că a trimis “The Rain (Supa Dupa Fly)”, primul single lansat de regina hip-hop-ului american în 1997, pe Venus, vineri, 12 iulie.

“The Rain, extras de pe albumul ei de debut, vândut cu platină, a călătorit aproximativ 254 de milioane de kilometri prin spaţiu”, a declarat agenţia federală pe Instagram. “Călătorind la viteza luminii, mesajul a avut nevoie de aproximativ 14 minute pentru a ajunge pe Venus”, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Este o nebunie”, s-a entuziasmat cântăreaţa pe X (fostul Twitter). Cântecul meu The Rain a fost transmis oficial către Venus, planeta care simbolizează puterea, frumuseţea şi emanciparea”.

Potrivit The New York Times, această transmisie a fost realizată prin intermediul Deep Space Network, o reţea a NASA care îi permite să comunice cu navele sale spaţiale. Melodia a fost transmisă prin intermediul unui radiotelescop de 36 de metri lăţime situat în apropierea oraşului Barstow din California.

Originile colaborării dintre artista în vârstă de 53 de ani şi NASA nu au fost dezvăluite. “The Rain” poate fi primul cântec hip-hop difuzat în spaţiu de NASA, dar un alt cântec l-a precedat. Piesa “Across The Universe” a formaţiei The Beatles a fost transmisă către Steaua Nordului în 2008, după cum a relatat NBC News la acea vreme.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Missy ElliottNASAvenus
Diverse