Bloggerul care a publicat înregistrarea a spus că pacienta a scos zgomote pe masa de operație din cauza durerii. Cu toate acestea, în loc să o calmeze pe pacientă, medicul a lovit-o cu pumnul în cap. După operație, pacienta a orbit la ochiul stâng. Când familia ei a început să caute răspunsuri, medicul a negat că a lovit-o pe pacientă.

Spitalul a emis joi seară un comunicat de presă în care a precizat că incidentul a avut loc pe 12 decembrie 2019, iar pacienta, o femeie în vârstă de 82 de ani, a resimțit un disconfort în timpul operației din cauza anesteziei locale. Ea își întorcea frecvent capul și ochii, ceea ce ar fi putut duce la complicații, a susținut unitatea medicală.

Deoarece pacienta nu putea vorbi decât un dialect local și nu a răspuns la avertismentele în mandarină ale medicului, chirurgul „a tratat-o pe pacientă în mod brutal într-o situație de urgență”.

După incident, medicul și pacientul au rezolvat neînțelegerea și au ajuns la o înțelegere, a mai precizat Spitalul.

Cu toate acestea, Aier China a declarat că spitalul nu a raportat incidentul la sediu, iar comportamentul medicului a fost împotriva regulilor medicale. Joi, Aier China a anunțat demiterea directorului general al spitalului și suspendarea chirurgului pentru „încălcări grave ale regulamentelor grupului”.

Aier China nu a răspuns la acuzația potrivit căreia medicul ar fi agresat-o pe pacientă, provocându-i pierderea vederii.