X

VIDEO – Un israelian şi-a luat ţeapa vieţii sale la Chişinău

Un israelian şi-a luat ţeapa vieţii sale la Chişinău

Un cetățean israelian a fost amăgit de un escroc, care se prezentase drept agent imobiliar din Chișinău. Victima i-a încredințat suspectului să cumpere bunuri de 600.000 de euro și să le înregistreze pe compania sa, creată în Republica Moldova, însă a rămas și fără bani, și fără achiziții.

Un israelian şi-a luat ţeapa vieţii sale la Chişinău

Conform Poliției, suspectul ar fi acționat în cadrul unui grup infracțional specializat în escrocherii și falsificarea actelor oficiale. După ce i s-ar încredințat cumpărarea în Moldova a mai multor bunuri, fără să le înregistreze pe numele cetățeanului străin, suspectul le-a oferit pe câteva dintre acestea în chirie, fără ca să știe victima.
Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

„Mai recent, pe parcursul anului 2024, cetățeanul străin care-i încredințase cumpărarea bunurilor de peste 600.000 euro, i-a cerut bănuitului să le înregistreze pe compania nou-creată în Chișinău în domeniul imobiliar, așa cum avea planuri investiționale de amploare. Bănuitul, însă, a refuzat să o facă, astfel încât bunurile rămân înregistrate pe numele său chiar dacă investițiile au fost făcute de victima din Israel. Drept urmare, cetățeanul străin l-a reclamat autorităților”, transmit oamenii legii.

Anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul suspectului, de unde au fost ridicate contracte care i-ar proba vinovăția. Persoana a fost reținută și cooperează cu oamenii legii. Alte circumstanțe ale infracțiunii se stabilesc.

Un israelian şi-a luat ţeapa vieţii sale la Chişinău

Tags: agent imobiliarchisinauisraelianorhei
Social