X

VIDEO – Un român și o moldoveancă duceau fete ‘la produs’ în Germania

Un român și o moldoveancă duceau fete ‘la produs’ în Germania

Două persoane, implicate în trafic de științe umane, au fost reținute de oamenii legii. Este vorba de un bărbat român, originar din Vaslui, România, și o femeie din Bălți. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), persoanele au fost reținute în flagrant în timp ce încercau să transporte tinere recrutate pentru prostituție în Germania.

Bărbatul român, în vârstă de 29 de ani, stabilit în Germania, a fost reținut în timp ce conducea un autovehicul, având alături o tânără recrutată, pregătită să fie dusă în Germania pentru a practica prostituția. Conform declarațiilor oferite în timpul anchetei, bărbatul a recrutat victima prin intermediul rețelelor de socializare, promițându-i un câștig de 160 de euro pentru fiecare persoană deservită sexual, din care jumătate urma să-i revină tinerei, plus cazare și protecție oferite de acesta.Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md

La solicitarea PCCOCS, bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut parțial vinovăția.

De asemenea, autoritățile au reținut o femeie de 37 de ani din Bălți, care însoțea două tinere recrutate pentru prostituție. Femeia și-a recunoscut vinovăția și a fost pusă sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara pe durata investigațiilor.

Ancheta continuă, iar persoanele implicate beneficiază de prezumția nevinovăției, conform legii.

Un român și o moldoveancă duceau fete ‘la produs’ în Germania

Tags: BalţigermaniaProcuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS)prostitutieRomaniaVaslui
Social