VIDEO – Zone montane din Europa, lovite brusc de ninsori puternice. Stratul de zapadă depășește deja 30 de cm în Alpi

Publicat:

VIDEO – Zone montane din Europa, lovite brusc de ninsori puternice. Stratul de zapadă depășește deja 30 de cm în Alpi

Europa se confruntă deja cu primele ninsori ale sezonului. În Italia, în Pasul Gardena, turiştii s-au bucurat de nea în ţinute de vară, iar în unele zone circulaţia a fost îngreunată. Europa Centrală se pregăteşte însă pentru ceea ce urmează a fi cele mai grave inundaţii din ultimele decenii.

Anotimpul pare să se fi schimbat într-o zi în Pasul Gardena unde turiştii au avut parte de o surpriză albă. Îmbrăcaţi în pantaloni scurţi, au ieşit imediat în omăt pentru a profita din plin de iarna timpurie, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Turist: Este o ninsoare la care nu ne-am aşteptat! Am ieşit în haine de vară… a fost subit, dar foarte frumos, pentru că noi venim de la mare şi nu ne aşteptam. Cel mai fericit este câinele care s-a jucat şi s-a distrat în zăpadă. Este prima dată când vede zăpadă.

Italia, lovită de ninsori în septembrie

S-au depus până la 10 centimetri de zăpadă, dar asta nu i-a oprit pe cei veniţi din toate colţurile lumii să plece în drumeţii. Autorităţile i-au rugat însă să renunţe dacă nu au echipament corespunzător de iarnă. De acelaşi peisaj de poveste au avut parte şi turiştii din Pasul Sella. Aici, însă, s-a circulat cu greu – un autocar a rămas blocat şi a fost nevoie de un plug de zăpadă pentru a curăţa drumul. Chiar dacă s-a format coadă, şoferii au folosit timpul de aşteptare pentru a admira împrejurimile pictate într-un alb imaculat.

 

Tânăr: Este superb, există puţin disconfort, dar este minunat, fantastic… cine s-ar fi aşteptat?

13 regiuni se află astăzi sub alertă galbenă de furtuni, iar meteorologii spun că pot fi apărea şi rafale puternice de vânt.

 

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Ciclonul Boris loveşte Europa Centrală în weekend

Peste ocean, Uraganul Francine care a măturat sudul Statelor Unite şi-a pierdut din intensitate. Vântul, care a bătut şi cu 160 de kilometri pe oră în Louisiana, a provocat pagube semnificative.

De fenomene meteorologice extreme se pregăteşte şi Europa Centrală care ar urma să fie lovită în acest weekend de ciclonul Boris. Ar avea loc cele mai grave inundaţii din ultimele decenii, unele zone din Cehia şi Polonia putând înregistra până la 400 de litri de apă pe metru pătrat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia a pus cartele SIM în dronele Shahed pentru a utiliza rețeaua de telefonie mobilă a Ucrainei pentru atacuri

Rusia a pus cartele SIM în dronele Shahed pentru a utiliza rețeaua de telefonie mobilă a Ucrainei pentru atacuri Rusia și-a echipat dronele de atac...

O femeie și un bărbat au murit la Sângerei după ce mașina lor a fost accidentată de un microbuz

O femeie și un bărbat au murit la Sângerei după ce mașina lor a fost accidentată de un microbuz O femeie de 40 de ani...

O profesoară universitară din România a obținut schimbarea de sex în instanță: din Florina a devenit Flo

O profesoară universitară din România a obținut schimbarea de sex în instanță: din Florina a devenit Flo Decizie istorică a Judecătoriei Sectorului 2, care a...

Suspectul în cazul omorului gravidei de la Orhei, din nou în fața magistraților

Suspectul în cazul omorului gravidei de la Orhei, din nou în fața magistraților Gheorghe Cotorobai, bărbatul învinuit de omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată din Orhei, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.