Viena va oferi a treia doză de vaccin tuturor persoanelor de peste 12 ani

Publicat:

Toate persoanele de peste 12 ani din Viena, capitala Austriei, vor putea opta pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19, începând de marţi 2 noiembrie, cu condiţia să fi trecut o perioadă de şase luni de la doza de rapel, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Ştim că efectul vaccinului slăbeşte şi că prin urmare este necesară o a treia doză”, a declarat presei primarul Vienei, social-democratul Michael Ludwig, la anunţarea acestei măsuri care se va aplica deocamdată doar în capitala Austriei.


Citește și : Papa îi îndeamnă pe creştini să fie ‘săraci pe dinăuntru’ şi să nu caute bogăţie şi faimă

Până acum, administrarea dozei booster era limitată doar la persoanele cele mai vulnerabile, personalul medical sau pentru cei care primiseră vaccinul într-o singură doză de la Johnson & Johnson.

În faţa creşterii îngrijorătoare a contagierilor zilnice în Austria, primarul Ludwig i-a îndemnat pe vienezi să se vaccineze din nou după şase luni, considerând că este singurul mod de a depăşi “în siguranţă” pandemia.

Austria a raportat duminică 5.684 de cazuri noi de infectare în precedentele 24 de ore, după ce în urmă cu o săptămână numărul lor era de 3.624. Incidenţa pe şapte zile a ajuns la 362,4 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

În faţa acestei situaţii, guvernul austriac a început să aplice măsuri pentru a încerca să controleze creşterea numărului de contagieri. De luni se solicită certificatul verde – vaccinare anti-COVID-19, trecere prin boală sau test negativ recent – în toate birourile în care lucrează mai mult de un angajat.

Citește și : Boris Johnson: COP26 trebuie ‘să marcheze începutul sfârşitului’ pentru schimbările climatice

În multe locuri devine obligatorie purtarea unei măşti de protecţie de tip FFP2, precum în centre comerciale şi în pieţele închise. Scopul este de a preveni suprasolicitarea spitalelor, unde numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a crescut semnificativ.

În regiunea Stiria, cum se aplică deja la Viena din septembrie, se va cere de luna viitoare dovada vaccinării anti-COVID-19, sau trecerea prin boală, pentru a avea acces în localurile de agrement, sau pentru a participa la evenimente cu peste 500 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.