X

Vietnam: 10 morți și 21 de dispăruți în urma trecerii taifunului Son-Tinh

Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi 21 sunt în continuare date dispărute în urma trecerii taifunului Son-Tinh prin partea nord-centrală a Vietnamului, au informat vineri autorităţile locale, citate de DPA, potrivit agerpres.

Şase decese au fost înregistrate în provincia Yen Bai şi patru în Thanh Hoa, a indicat într-un raport Comitetul Naţional pentru Căutare şi Salvare, precizând că în Yen Bai lipsesc 18 persoane, în Thanh Hoa două, şi una în provincia Son La.

Citește și : Cel puţin 14 răniți într-un presupus atac cu cuţitul într-un autobuz, în nordul Germaniei

Printre morţi şi dispăruţi se află şi o familie de patru persoane care a fost luată de ape în provincia Thanh Hoa, cu doi membri raportaţi morţi şi doi daţi dispăruţi.

Son-Tinh a atins uscatul în provinciile Ha Tinh şi Nghe An miercuri noapte.

Vântul a atins viteze de 75 – 90 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional de Prognoză Hidro-meteorologică, iar în ultimele trei zile, în nord-centrul Vietnamului au fost înregistraţi până la 464 de milimetri de precipitaţii.

Circa 1.000 de case au fost parţial afectate şi distruse, în timp ce altele 1.000 au fost scufundate sub ape, a indicat Comitetul director pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Taifunul a fost redus la o depresiune tropicală joi dimineaţa, în timp ce se îndrepta spre Laos.

Citește și : Putin şi Trump au vorbit despre soluţionarea conflictului din Ucraina. Se ia în calcul un referendum în zona separatistă

Autorităţile au avertizat asupra inundaţiilor şi alunecărilor de teren care urmează de obicei unui taifun, în contextul în care ploi torenţiale sunt prognozate pentru regiunea nordică şi centrală vineri noapte.

Tags: inundatiiSon-TinhtaifunVietnam
Categorii: Știrile zilei