Vietnam: Justiția a condamnat la închisoare 12 persoane pentru tentativă de răsturnare a regimului

Publicat:

Un tribunal din oraşul vietnamez Ho Chi Minh a condamnat miercuri la închisoare 12 persoane, printre care doi cetăţeni americani, pentru tentativă de răsturnare a regimului, au comunicat autorităţile, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Cei doi cetăţeni americani – James Nguyen, de 51 de ani, şi Angel Phan, 62 de ani -, acuzaţi că au venit din SUA pentru a sprijini complotul, au primit câte 14 ani de detenţie şi vor fi expulzaţi după executarea pedepselor.


Citește și : Franța a eliberat din greșeală un presupus jihadist

Ceilalţi inculpaţi au primit condamnări mergând de la 5 la 11 de închisoare.

După un proces de două zile, inculpaţii au fost condamnaţi pentru distribuirea de materiale de propagandă, complot pentru preluarea controlului asupra postului naţional de radio şi pentru chemare la manifestaţiile din 30 aprilie 2017, zi ce marchează sfârşitul războiului din Vietnam, în 1975.

Potrivit presei de stat vietnameze, inculpaţii sunt membri ai grupării disidente ‘Guvernul naţional provizoriu al Vietnamului’ (PNGV), care a pus la cale atacuri violente împotriva partidului comunist de guvernământ.

Această organizaţie anticomunistă a fost înfiinţată în 1991, în California, unde s-au instalat numeroşi refugiaţi vietnamezi după încheierea Războiului din Vietnam.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA la Hanoi, Pope Thrower, a confirmat într-un comunicat că James Nguyen se află printre inculpaţii condamnaţi, precizând că acesta a vorbit ultima dată cu un reprezentant al misiunii diplomatice pe 13 iulie.

Citește și : 115 migranţi au escaladat gardul de sârmă ghimpată la frontiera dintre Maroc şi Spania

‘Vom continua să monitorizăm starea dlui Nguyen, să-i apărăm interesele şi să-i oferim servicii consulare până la eliberarea sa’, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Alţi 15 membri ai PNGV fuseseră deja condamnaţi pentru tentativă de comitere a unui atac anul trecut pe aeroportul internaţional Tan Son Nhat din oraşul Ho Chi Minh.

Gruparea a mai fost acuzată de plasarea unei bombe la o secţie de poliţie din Hanoi în luna iunie, rănind trei persoane.

În jur de 100 de persoane se aflau în detenţie la începutul anului în Vietnam din motive politice, conform Amnesty International.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.