Nouă vietnamezi au fost condamnaţi la închisoare pentru că ar fi încercat să răstoarne regimul

Publicat:

Nouă vietnamezi au fost condamnaţi joi la pedepse grele cu închisoarea pentru că ar fi încercat să răstoarne regimul, a informat vineri un organ media oficial din această ţară condusă de un partid unic, transmite AFP.

Ei au fost judecaţi în provincia Binh Dinh (centru) pentru tentativă de lovitură de stat şi propagandă antistatală, capete de acuzare pe care organizaţiile de apărare a drepturilor omului le-au denunţat ca fiind vagi şi destinate zdrobirii oricărei disidenţe, conform agerpres .


În special, cei nouă au fost acuzaţi că ar fi distribuit pliante “defăimătoare la adresa conducătorilor şi chemând la răsturnarea guvernului”, potrivit unui articol online publicat vineri pe site-ul ANTV, canalul de televiziune al poliţiei.

Citește și : Armata israeliană a efectuat noi raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Tribunalul i-a acuzat de asemenea pe cei nouă de stabilirea de legături cu un grup străin “reacţionar”, conform ANTV, care nu a dat alte detalii.

Cea mai grea pedeapsă a primit-o Ta Tan Loc, un bărbat de 42 de ani, care a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Ceilalţi opt inculpaţi au primit între trei şi 13 ani de închisoare.

Regimul comunist vietnamez îi trimite în mod regulat pe opozanţi în spatele gratiilor, dar anul 2017 a fost unul deosebit de sumbru pentru disidenţă, cu cel puţin 15 persoane arestate şi multe dintre acestea condamnate la pedepse grele cu închisoarea, mai notează AFP.

Autorităţile vietnameze sunt acuzate de creşterea numărului de arestări şi de condamnări după preluarea puterii, anul trecut, de către un nou executiv conservator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.