Vietnamul se redeschide pentru turismul internaţional

Publicat:

Vietnamul şi-a redeschis complet graniţele pentru turiştii internaţionali, însă reglementările privind vizele şi cele sanitare rămân profund confuze pentru potenţialii vizitatori, informează DPA, potrivit agerpres.

După doi ani în care ţara a fost aproape în totalitate închisă pentru turiştii internaţionali din cauza pandemiei de coronavirus, marţi Vietnamul a început să permită oficial intrarea în ţară a vizitatorilor străini cu condiţia ca aceştia să beneficieze de o viză turistică.


Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

Cu toate acestea, reglementările privind vaccinarea împotriva COVID-19 şi cerinţele de testare nu au fost încă finalizate.

Mass-media de stat au confirmat că vizitatorii din 13 ţări – Rusia, Japonia, Coreea de Sud şi 10 naţiuni europene – vor putea intra în ţară fără viză pentru o perioadă de 15 zile, revizuind o politică aflată în vigoare înainte de pandemie.

To Thu Phuong, un lucrător al unui ONG din Hanoi, a declarat pentru DPA că actuala situaţie a reglementărilor este un “fiasco” şi a atras atenţia că Ministerul Sănătăţii pare în conflict cu alte ministere care doresc ca turismul internaţional să stimuleze economia.

Luni, Ken Rafter, un turist australian dornic să-şi viziteze rudele din Vietnam, a declarat pentru ziarul local VnExpress că a fost “extrem de dezamăgit” de faptul că guvernul nu a reuşit să emită reglementări clare cu privire la vize şi la cerinţele de intrare în ţară.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

Anterior, Vietnamul a permis unui număr limitat de circa 10.000 de turişti internaţionali să viziteze ţara începând din noiembrie 2021 prin intermediul unor tururi pre-plătite, în cadrul unui efort de redeschidere parţială.

Infectările cu COVID-19 sunt în creştere galopantă în Vietnam, cu peste 264.000 de noi infectări înregistrate luni, pe măsură ce varianta Omicron devine dominantă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiile uriaşe au cauzat emisii semnificative de CO2 anul trecut (studiu)

Incendiile uriaşe au cauzat emisii semnificative de CO2 anul trecut (studiu) Incendiile, devenite mai frecvente şi mai devastatoare din cauza schimbărilor climatice, au emis cantităţi...

Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, după o competiție plină de controverse

Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, după o competiție plină de controverse Mia le Roux a devenit...

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi ale existenţei unui rezervor subteran de apă lichidă pe Marte

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi ale existenţei unui rezervor subteran de apă lichidă pe Marte Cercetătorii au găsit dovezi privind existenţa unui mare rezervor...

Festivalul Covorului: Meșteri populari s-au adunat în Mihăileni, raionul Rîșcani

Festivalul Covorului: Meșteri populari s-au adunat în Mihăileni, raionul Rîșcani Sărbătoare în Mihăileni, raionul Rîșcani. Meșterii populari s-au adunat la Festivalul Covorului, potrivit tvn.md. „Foarte bogați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.