X

Vietnamul se redeschide pentru turismul internaţional

Vietnamul şi-a redeschis complet graniţele pentru turiştii internaţionali, însă reglementările privind vizele şi cele sanitare rămân profund confuze pentru potenţialii vizitatori, informează DPA, potrivit agerpres.

După doi ani în care ţara a fost aproape în totalitate închisă pentru turiştii internaţionali din cauza pandemiei de coronavirus, marţi Vietnamul a început să permită oficial intrarea în ţară a vizitatorilor străini cu condiţia ca aceştia să beneficieze de o viză turistică.

Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

Cu toate acestea, reglementările privind vaccinarea împotriva COVID-19 şi cerinţele de testare nu au fost încă finalizate.

Mass-media de stat au confirmat că vizitatorii din 13 ţări – Rusia, Japonia, Coreea de Sud şi 10 naţiuni europene – vor putea intra în ţară fără viză pentru o perioadă de 15 zile, revizuind o politică aflată în vigoare înainte de pandemie.

To Thu Phuong, un lucrător al unui ONG din Hanoi, a declarat pentru DPA că actuala situaţie a reglementărilor este un “fiasco” şi a atras atenţia că Ministerul Sănătăţii pare în conflict cu alte ministere care doresc ca turismul internaţional să stimuleze economia.

Luni, Ken Rafter, un turist australian dornic să-şi viziteze rudele din Vietnam, a declarat pentru ziarul local VnExpress că a fost “extrem de dezamăgit” de faptul că guvernul nu a reuşit să emită reglementări clare cu privire la vize şi la cerinţele de intrare în ţară.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

Anterior, Vietnamul a permis unui număr limitat de circa 10.000 de turişti internaţionali să viziteze ţara începând din noiembrie 2021 prin intermediul unor tururi pre-plătite, în cadrul unui efort de redeschidere parţială.

Infectările cu COVID-19 sunt în creştere galopantă în Vietnam, cu peste 264.000 de noi infectări înregistrate luni, pe măsură ce varianta Omicron devine dominantă.

Tags: coronaviruscovid-19HanoiOmicronturismVietnam
Categorii: Știrile zilei