Viitoarea relaţie între UE şi Marea Britanie are nevoie de claritate în ‘fiecare aspect’ al său (Mark Rutte)

Publicat:

Viitoarea relaţie între Uniunea Europeană şi Marea Britanie are nevoie de claritate în ‘fiecare aspect’ al său, a subliniat premierul olandez Mark Rutte, după întâlnirea avută marţi, la Haga, cu omologul său britanic Theresa May, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Întâlnirea între Mark Rutte şi Theresa May a avut loc pe fondul creşterii presiunilor asupra premierului britanic pentru a lua o decizie privind viitoarea relaţie comercială între Londra şi UE după Brexit.


Citește și : O asistentă medicală din UK a fost arestată pentru uciderea mai multor bebeluşi

”Avem urgent nevoie de claritate privind fiecare aspect al viitoarei relaţii între UE şi Marea Britanie”, a spus şeful executivului olandez.

Guvernul olandez s-a pronunţat pentru termeni ai Brexit-ului favorabili Londrei, dar va susţine orice acord negociază Comisia Europeană. Marea Britanie este a treia destinaţie pentru exporturile olandeze, în timp ce Olanda este a cincea destinaţie pentru exporturile britanice.

Cu mai puţin de nouă luni înaintea ieşirii efective a Marii Britanii din blocul comunitar, prevăzută pentru finalul lui martie 2019, guvernul britanic încă nu a luat o decizie privind viitoarea configuraţie a relaţiilor sale cu UE.

Citește și : Trump dezvăluie stadiul discuţiilor cu Coreea de Nord

La Consiliul European din 28-29 iunie, liderii statelor membre au avertizat-o pe Theresa May că timpul presează pentru ajungerea la un acord asupra Brexit-ului şi şi-au accelerat pregătirile pentru eventualitatea unui eşec al negocierilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.