Viitorul guvern din Hong Kong include patru înalţi oficiali sancţionaţi de Washington

Publicat:

Viitorul guvern din Hong Kong prezentat duminică include patru înalţi oficiali sancţionaţi de Washington, informează AFP, potrivit agerpres

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a 11 oficiali din Hong Kong şi China ca răspuns la legea draconică privind securitatea naţională impusă de Beijing asupra centrului financiar în 2020 pentru a stopa uriaşele proteste prodemocraţie.


Citește și : Olanda şi-a retras obiecţiile faţă de acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina

Dintre cei 11, şapte erau din Hong Kong, membri ai guvernului. Patru vor rămâne în noua administraţie, între care noul şef al executivului John Lee, ministrul securităţii Chris Tang, ministrul afacerilor continentale Erick Tsang şi noul ministru al administraţiei Eric Chan. Ceilalţi trei au fost înlocuiţi: fosta şefă a guvernului Carrie Lam, titulara justiţiei Teresa Cheng şi şeful poliţiei Steven Lo, acum pensionat.

Ca parte a sancţiunilor, dna Lam a declarat că a fost nevoită să îşi primească salariul în numerar din cauza restricţiilor bancare.

Prezentându-şi duminică noul cabinet în faţa presei, Lee a declarat că “nu-i pasă de aşa-numitele sancţiuni” şi că nu le acordă nicio atenţie.

”Unele ţări agresive au încercat să-i intimideze pe oficialii (din Hong Kong) cu măsuri precum sancţiunile, mai ales după ce comploturile lor de sabotare a securităţii noastre naţionale au eşuat din cauza măsurilor pe care le-am desfăşurat”, a adăugat viitorul premier.

”Acest lucru ne-a făcut mai hotărâţi să continuăm să ne îndeplinim îndatoririle de apărare a securităţii naţionale”, a adăugat el.

Numirile celor 26 de membri ai viitorului guvern au loc cu mai puţin de două săptămâni înainte ca acesta să-şi preia atribuţiile la 1 iulie, dată care coincide cu cea de-a 25-a aniversare a predării fostei colonii britanice către China.

Prezenţa preşedintelui chinez, Xi Xiping, la eveniment nu a fost confirmată încă. Călătoria ar marca prima deplasare a preşedintelui în afara Chinei continentale de la începutul pandemiei.

Citește și : Olaf Scholz: ‘Este necesară menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin’

John Lee, în vârstă de 64 de ani, a fost şeful securităţii din Hong Kong care a supravegheat reprimarea mişcării prodemocraţie. El a fost nominalizat să conducă noul guvern la începutul lunii mai de un mic “comitet electoral” loial Beijingului, în cadrul unui nou sistem electoral introdus de guvernul central.

El a fost singurul candidat la succesiunea liderei demisionare Carrie Lam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o ‘călătorie’ muzeală

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o 'călătorie' muzeală Ţinute, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de muziciana americană Taylor Swift...

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.