Viitorul premier de la Bagdad îşi caută miniştri pe internet. Doritorii pot aplica online!

Publicat:

Viitorul şef al guvernului irakian, Adel Abdel Mahdi (foto), a lansat marţi un site pentru a le permite irakienilor să candideze la o funcţie ministerială, în timp ce încearcă să-şi formeze echipa pe o scenă politică extrem de divizată, relatează AFP, potrivit agerpres.

Fost vicepreşedinte, Adel Abdel Mahdi a fost desemnat premier la 2 octombrie de către noul preşedinte irakian Barham Saleh, ales de parlament. El trebuie să-i prezinte acestuia o listă cu miniştri până la 1 noiembrie, altfel va trebui să renunţe la funcţie.


Citeşte şi: 10.000 de oameni au fost evacuaţi după explozia unui depozit militar

Abdel Mahdi a creat un site care să permită irakienilor cu vârsta de peste 30 de ani să candideze pentru a deveni ministru.

Candidaţii trebuie să ofere informaţii despre persoana lor, dar de asemenea şi despre opiniile lor politice şi să indice dacă aparţin unui partid, conform unui formular de înregistrare online.

Pentru a face parte din guvern, ei trebuie să deţină o diplomă universitară sau echivalentul acesteia.

Candidaţii pot alege apoi ministerul pe care doresc să-l conducă şi vor scrie o scurtă prezentare pe două teme: ce înseamnă să fii un ‘lider de succes’ şi ‘cum să gestionezi în mod eficient echipele’.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic s-a produs în Indonezia. Bilanţul dezastrului de luna trecută a depăşit 2000 de morţi

Ei trebuie să indice de asemenea modul în care ar rezolva problemele ce ar apărea în funcţia de ministru şi să ofere ‘soluţii pragmatice’ asupra modului în care ar gestiona programul lor ministerial.

Veteran al politicii irakiene şi economist de formaţie, Adel Abdel Mahdi, 76 de ani, face o figură de independent capabil să unifice în pofida unei elipte politice divizate.

El beneficiază de sprijinul Teheranului şi Washingtonului, un consens necesar într-o ţară prinsă între cei doi mari aliaţi ai ei – inamici unul pentru altul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.