Viiturile fac prăpăd în Afganistan (VIDEO)! Cel puţin 190 de oameni au murit

Publicat:

Cel puţin 190 de persoane au murit, alte 172 au fost rănite şi peste 4.000 de case au fost avariate în urma viiturilor devastatoare care au afectat mai multe regiuni din Afganistan în ultima săptămână, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Situaţii de Urgenţă (NDMA), citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Peste 1.000 de case au fost distruse complet şi aproximativ 3.000 au suferit daune parţiale, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul de stat responsabil de situaţii de urgenţă şi probleme umanitare, Ghulam Bahauddin Jailani.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

”Din nefericire, amploarea inundaţiilor a fost fără precedent”, a spus Jailani adăugând că ”inundaţiile au afectat 15 provincii”.

Lucrători guvernamentali şi din cadrul organizaţiilor umanitare internaţionale oferă sprijin unui număr de nu mai puţin de 4.000 de familii afectate de inundaţii.

Terenuri agricole şi infrastructura publică au fost, de asemenea, afectate.

Operaţiunile de căutare şi salvare au continuat timp de mai multe zile în provinciile puternic afectate. Multe victime au rămas prinse sub resturi şi case prăbuşite.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Aproximativ 100 de persoane au murit în provincia nordică Parwan, cea mai afectată, au declarat autorităţile săptămâna trecută.

Ţara a fost afectată în 2019 de viituri devastatoare, care au distrus peste 10.000 de locuinţe şi au afectat circa 180.000 de persoane, potrivit Oficiului pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA) al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în...

VIDEO – Netanyahu, către liderii occidentali: ‘Ar trebui să le fie ruşine’

VIDEO - Netanyahu, către liderii occidentali: 'Ar trebui să le fie ruşine' Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a criticat sâmbătă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi...

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva Cel puţin o femeie a murit într-un atac, cu armă de foc...

„Străini în autonomia lor”: cum sunt reprimate în Găgăuzia persoanele care îl contrazic pe Șor

În Găgăuzia, funcționarii sunt destituiți din funcții dacă îi critică pe Ilan Șor sau pe bașcana Evghenia Guțul Cei care au decis să nu se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.