Viktor Orban arată înţelegere faţă de un gest homofob al unei parlamentare de extremă dreapta

Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban a arătat duminică înţelegere faţă de acţiunile homofobe ale unui deputate de extremă dreapta care a rupt public o carte publicată de asociaţia pentru susţinerea drepturilor lesbienelor Labrisz, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Ungurii sunt foarte răbdători în privinţa acestui fenomen”, a spus el, referindu-se la homosexualitate, pe postul naţional de radio.


Citește și : Petro Poroşenko, spitalizat pentru COVID-19

Întrebat însă despre noua carte pentru copii a asociaţiei Labrisz, care reface mai multe poveşti pentru a face din membri ai unor minorităţi, de exemplu copii cu dizabilităţi şi persoane transgen, personajele principale, el a adăugat că există o “linie roşie” şi a transmis răspicat: “Lăsaţi-ne copiii în pace!”

Parlamentara Dora Duro, care este şi vicepreşedinta partidului de extremă dreaptă Mi Hazank, a rupt recent un exemplar al cărţii în cadrul unei conferinţe de presă de la Budapesta.

Mi Hazank beneficiază adesea de publicitate în media apropiate de guvernul Orban, ale cărui politici conservatoare destinate susţinerii familiei exclud multe minorităţi, notează dpa.

Citește și : Armata rusă îşi echipează elicopterele de atac cu drone-kamikaze

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.