X

Viktor Orban arată înţelegere faţă de un gest homofob al unei parlamentare de extremă dreapta

Premierul ungar Viktor Orban a arătat duminică înţelegere faţă de acţiunile homofobe ale unui deputate de extremă dreapta care a rupt public o carte publicată de asociaţia pentru susţinerea drepturilor lesbienelor Labrisz, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Ungurii sunt foarte răbdători în privinţa acestui fenomen”, a spus el, referindu-se la homosexualitate, pe postul naţional de radio.

Citește și : Petro Poroşenko, spitalizat pentru COVID-19

Întrebat însă despre noua carte pentru copii a asociaţiei Labrisz, care reface mai multe poveşti pentru a face din membri ai unor minorităţi, de exemplu copii cu dizabilităţi şi persoane transgen, personajele principale, el a adăugat că există o “linie roşie” şi a transmis răspicat: “Lăsaţi-ne copiii în pace!”

Parlamentara Dora Duro, care este şi vicepreşedinta partidului de extremă dreaptă Mi Hazank, a rupt recent un exemplar al cărţii în cadrul unei conferinţe de presă de la Budapesta.

Mi Hazank beneficiază adesea de publicitate în media apropiate de guvernul Orban, ale cărui politici conservatoare destinate susţinerii familiei exclud multe minorităţi, notează dpa.

Citește și : Armata rusă îşi echipează elicopterele de atac cu drone-kamikaze

Tags: budapestaDora DuroLabriszMi HazankViktor Orban
Categorii: Diaspora