X

Viktor Orban, la comemorarea revoltei din 1956:Dacă se pierd libertatea şi independenţa naţională, şi noi suntem pierduţi

Dacă se pierd libertatea şi independenţa naţională, şi noi suntem pierduţi – a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, la o festivitate de comemorare a revoltei anticomuniste din 1956 organizată la Budapesta, relatează MTI. 

Scandal la vârful UE după o gravă scurgere de informații către presă. Dispută dură între reprezentanți ai Executivului european și reprezentantul premierului britanic

Premierul ungar a afirmat cu acest prilej, referitor la revoluţia antisovietică eşuată, că occidentalii “i-au admirat atunci, poate, pe unguri, dar nu au reuşit să înţeleagă” acele evenimente.

“Nu au putut înţelege că insistăm până la final pe cultura şi modul nostru de viaţă, că nu vrem să ne amestecăm în treburile altora. Vrem să fim respectaţi pentru cine şi ce suntem”, a spus Viktor Orban. “Suntem o naţiune curajoasă şi luptătoare şi ştim că cei care nu sunt respectaţi vor fi supuşi dispreţului”, a subliniat el, adăugând că “cei de la Bruxelles nu ne înţeleg acum pentru că nu au putut înţelege Ungaria nici în acele zile”.

Potrivit lui Orban, Europa a derapat şi se îndreaptă spre un blocaj, în timp ce Uniunea Europeană şi multe din statele membre ale blocului comunitar sunt “ţinute ostatice de un imperiu speculator financiar”.

În secolul XX, problemele au venit sub forma unor “imperii militante”, iar astăzi în umbra globalizării se nasc imperii care “nu au graniţe, dar dispun de o reţea globală de media şi de zeci de mii de oameni plătiţi să le slujească”, a constatat premierul ungar. “Acţionează rapid, sunt puternice şi brutale”, a remarcat acesta, avertizând că “acum, după trei decenii de la dobândirea libertăţii, tot ce privim ca fiind modul de viaţă ungar se află din nou în pericol”. “Am ajuns din nou la un punct de cotitură în istoria ţării” – a conchis Viktor Orban.

Tags: natiune corajoasarevolta anti-sovieticarevoltei anticomuniste din 1956Viktor Orban
Categorii: Diaspora