Viktor Orban critică PPE: Este responsabil pentru ‘eşecul de a ţine Marea Britanie în Uniune şi migranţii în afara ei’

Publicat:

Europa va fi o Europă a naţiunilor sau nu va mai fi deloc, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban într-o alocuţiune rostită la congresul Partidului Popular European (PPE) de la Helsinki, relatează MTI, potrivit agerpres.

Premierul ungar a subliniat că forţa Europei a avut întotdeauna la bază naţiuni puternice şi că “integrarea ţărilor central-europene au făcut Europa mai paşnică, mai puternică şi mai bogată”, acuzându-i totodată pe liberali, socialişti şi verzi că vor o Europă dezrădăcinată, lipsită de identitatea sa spirituală şi psihologică.


Citeşte şi: Atac armat într-un bar din California! Cel puţin 12 oameni au fost ucişi de gloanţe – VIDEO

“Viziunea noastră este cea a unei Europe cu 27 de chipuri, a unei Europe creştine şi democratice în acelaşi timp”, a menţionat el.

Viktor Orban a amintit că în ultimii ani PPE s-a aflat la conducerea Europei, aşa încât trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru faptul că “nu a reuşit să ţină Marea Britanie în Uniune şi migranţii în afara ei”. El a notat că, “dacă în 2011 16 state membre erau guvernate de partide din PPE, astăzi acest număr a scăzut la şase”.

Citeşte şi: Trump continuă războiul cu presa: Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN

Pentru a reveni pe “calea spre victorie”, PPE trebuie să-şi regăsească unitatea şi rădăcinile şi să proclame “renaşterea democraţiei creştine” şi “să uite de absurdităţi ca elogierea lui Fidel Castro sau a lui Karl Marx”, a recomandat şeful guvernului de la Budapesta.

Potrivit lui Orban, cheia succesului este de a “lua partea poporului”, care trebuie “apărat de migraţia ilegală, terorism, criminalitate şi dificultăţi economice”. “Să revenim la vechiul slogan: (un guvern) al poporului, pentru popor”, a spus premierul ungar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.